2016.03.26. 08:46:06 9406 240

Irány a kert! – Allergiásan is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van a tavasznak, nyárnak kellemetlen része, akkor az allergiaszezon biztos ide tartozik. A szemünk könnyes, az orrunk állandóan folyik, erre az időszakra csak árnyéka vagyunk egykori önmagunknak. És hiába imádunk kertészkedni, allergiával küszködve kész kínszenvedés a szabadban töltött idő.

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Ilyenkor nem csak a szokásos pollenallergia kínozhatja a lelkes kertészpalántát, de az itt fellelhető gombák, spórák, illetve rovarok is irritálhatják az orr nyálkahártyáját. Mi lehet a megoldás?

Tippek a nyugodt kertészkedésért

Maradjon jószomszédi a viszony…

Ha kiderül, milyen allergiában szenvedsz, tapintatosan, de határozottan közöld ezt a kertszomszédoddal. Meglehet, nála van olyan növény, ami Rád veszélyes lehet. Ilyenkor próbáljatok meg valamilyen kompromisszumos megoldást találni.

Válogasd meg!

Ismerd ki, mely növények esetében jön inkább elő az allergiád a kertben, és lehetőleg olyat ne ültess. Csakis olyan növényekkel foglalkozz, amik egyáltalán, vagy csak csekély mértékben váltanak ki belőled allergiás reakciót.

Fontos a rendszeresség

Mondjuk a fűnyírás terén! Ezzel nem csak pázsitod szépségét növelheted, de csökkentheted bizonyos növények virágzásának esélyét.

Öltözz fel!

Ha a bőröd reagál érzékenyen bizonyos porokra, pollenekre, kertészkedéshez válassz hosszú ujjú felsőt, hosszúszárú nadrágot és zárt cipőt.

Illatos? Inkább ne!

Kerüld az olyan növényeket, amik illatukkal befolyásolhatják légutaid tisztaságát. Ám meglehet, a növényed körül döngicsélő rovarok okozzák a kellemetlen tüneteket. Nézz utána, melyik növényre milyen rovarok jöhetnek és ez szerint szelektáld az ültetni kívántakat.

Időzíts jól

Igyekezz kora tavaszra, késő őszre időzíteni bizonyos kerti munkákat, hogy ezzel is csökkentsd a kertben töltött időt nyáron. Ugyanígy fontos, hogy esős napok után, vagy kora reggel végezz el bizonyos feladatokat, mivel a nedves időben csökkenhet a pollenek koncentrációja.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...