2021.08.22. 08:33:45 8854 219

Intim kisokos - Így különböztesd meg a gombás fertőzést a bakteriálistól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Határozottan kijelenthetjük, hogy a hüvelyfertőzés egy olyan vendég, akit sosem hívunk. Sajnos a legtöbb nő élete folyamán legalább egyszer találkozik ezzel a rendkívül kellemetlen jelenséggel. Na de, gombás vagy bakteriális problémával nézünk szembe? Hogyan tudjuk mindezt megkülönböztetni? Intim kisokosunkban összeszedtük azokat a fontosabb jeleket, amiből könnyebben megállapítható a fertőzés kiváltója.

A női higiénia fontos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A női higiénia fontos

Gombás fertőzés - Candidiázis

Ennek a fertőzésnek a lényeges részét a Candida albicans nevezetű gombafaj okozza. Elsősorban nem nemi úton terjedő betegségről beszélünk (azonban figyeljünk rá, mert a partner is megfertőződhet -tünetmentesen). A gombás fertőzés tüneteit tekintve a hüvelyi folyás sűrű, túrós állagú és sárgás, olykor fehér színű. Különösen fontos jellemzője, hogy nincs szaga. Ellenben mérhetetlenül viszket, ég és csíp. A vörösödés az intim tájékon szintén jellemző tünet a gombás fertőzések esetén. Sokszor társul mellé vizelési inger, vizelési panaszok és fájdalmas szexuális aktus. Kezelése ma már könnyen orvosolható kezdődő fertőzés esetén. Különböző vény nélkül kapható készítmények jól teljesítenek: fertőtlenít, gyulladáscsökkent és sejtregenerál. Ellenben visszatérő probléma esetén már a szájon át történő gombaellenes gyógyszerek szedése is szükséges lehet. Akár heteken keresztül is, ha az orvos mindezt úgy ítéli meg. Tipp: Ügyeljünk a hüvelyflóra egyensúlyára, ugyanis kevesebb az esélye annak, hogy tartós, vagy visszatérő gombás fertőzés alakuljon ki.

Bakteriális fertőzés - Vaginózis

A hüvely egyik leggyakoribb fertőzéséről beszélünk. A hüvelyi fertőzések több mint a fele bakteriális eredetű. A normál hüvelyflórát alkotó jótékony hatással bíró Lactobacillusok eltűnnek és ezért a PH emelkedik, aminek eredménye, hogy a káros baktériumok el tudnak szaporodni a hüvelyben. Sokszor csak annyi a panasz bakteriális fertőzés esetén, hogy bő, szürkésfehérszínű, kellemetlen, halszagra emlékeztető folyást tapasztal az érintett. Azonban a kezelést nem szabad ennél a fertőzésénél sem félvállról venni és minden esetben szakorvos segítségét kell kérni. A fertőzést okozhatja típusos baktérium (pl. Gardenerella, „anerobok”, N. gonorrhoeae stb.), okozhatja atípusos baktérium (pl. Chlamydia), és okozhatja más egyéb kevert baktérium is. A kezelése sok esetben célzott antibiotikummal történik. Ne feledd! Minden esetben, amint a hüvelyváladék mennyisége, színe, szaga vagy állaga megváltozik, tanácsos szakorvoshoz fordulni! A hüvelyváladék tökéletes jelzőberendezése annak, hogy valami nincs rendben a szervezeteddel!

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...