2023.10.05. 15:35:33 6686 242

Ingyenes látásellenőrzés októberben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Október a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák.

Szemüveg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemüveg

A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség közleménye szerint a már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák országszerte több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket.

Kiemelték, hogy a lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat.

A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig "életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket".

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás - írták, megemlítve, hogy kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére - jelezték.

Felhívták a figyelmet arra: a szülők sokat tehetnek, hogy lassítsák gyermekük látásromlásának ütemét. A látás hónapja kampányban részt vevő optikák listája megtalálható az Október a látás hónapja weboldalon.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...