2017.09.13. 15:10:31 16728 374

Indiai sült rizs - egy kis vega őrület, amit imádni fogsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mire jó, ha az embernek indiai szomszédja is akad? Remek kis recepteket kap tőle, mint például ez a nagyon egyszerű sült rizs, ami rendkívül finom és a sok-sok zöldségnek köszönhetően még tápláló is. Nem mindig kívánjuk a nehéz ételeket, na ilyen alkalmakkor érdemes bevetni ebédre vagy vacsira!

Sült rizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült rizs

Az indiai konyha sem mindig curry-szagú, ebben az egytálételben pl. egy gramm sincs, mégis finom, fűszeres! :)

Indiai sült rizs

Hozzávalók:

  • 2 csésze főtt rizs
  • fél csésze vöröshagyma (vékony karikákra vágva)
  • fél csésze zöld paprika (vékony karikákra vágva)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/4 csésze sárgarépa (apróra vágva)
  • fél csésze káposzta (gyalulva)
  • negyed csésze újhagyma zöldje (felvágva)
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál ecet
  • esetleg chili szósz ízlés szerint

Melegítsd fel az olajat a serpenyőben (közepesen meleg legyen), add hozzá a hagymát és a paprikát. Keverd össze, majd jöhet a sárgarépa. Kb. 2-3 percig kavargasd közepes lángon. Ne főzd őket túl sokáig, hogy ropogósak maradjanak, s mivel viszonylag magas hőmérsékleten főzünk, keverd folyamatosan.

Ezután add hozzá a káposztát, a zöldhagymát és keverd meg.

Jöhet a rizs, a szójaszósz és az ecet, valamint a só, bors, csípős paprika vagy chili szósz. Amíg a fűszereket hozzáadod, vedd le kis lángra a serpenyő alatt, nehogy odakapjon.

Most vedd nagy lángra, és magas hőmérsékleten, állandó keverés mellett süsd addig, míg minden jól átmelegszik. Keverd össze alaposan, de óvatosan, hogy mindenhova jusson fűszer. Ez kb. 2-3 perc, vigyázz, ne főzd túl!

A sült rizs elkészült, jó étvágyat! :)

Tippek:

Hideg rizst használj, hogy ne álljon össze, és ne legyen ragacsos a végeredmény.

A hosszú szemű rizs tökéletes választás, ilyen például a basmati rizs.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.