2018.04.24. 08:18:54 15117 396

Íme, a legklasszabb házi tejtermék receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sajtkészítés házilag egy olyan, nagyon hasznos tudás, amit tényleg érdemes elsajátítanod. A saját készítésű „hamis” sajt és egyéb tejtermék nemcsak garantáltan friss, de biztos lehetsz abban, hogy tartósítószer-mentes élelmet fogyasztasz, ráadásul töredékébe is kerül, mint a bolti prémium termékek.

Házi tejtermékek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi tejtermékek

Az alábbi igazán könnyű receptekben az a jó, hogy adalékanyag nélkül és egyszerűen hozhatod létre a tejterméket.

Amire a készítéskor általában szükség van:

  • tűzhely/főzőlap
  • a tej melegítéséhez nagy fenekű serpenyő/dupla fazék
  • pamutkarton, géz vagy muszlin a szűréshez
  • tej/tejszín

„Hamis” házi sajt:

Lassan forralj fel 2.5 l friss, (3,5% zsírtartalmú) házi tejet, majd önts hozzá 0,75 dl 10%-os ételecetet, hogy az összeránthassa a tejet. Ha szeretnéd zöldfűszerrel, darált dióval, bogyókkal vagy hagymákkal, akkor ezt az ecet előtt beverd még bele! Amikor túrószerű lesz a tej, akkor tedd fél órára lecsepegni egy fakanálra lógatott textilpelenkába vagy egy (kibélelt) szűrőbe. A visszamaradt alapanyagot sűrű szövésű szitába tesszük, sütőpapírral letakarjuk és nehezéket teszünk rá, hogy préselődjön egy éjszakán át. Ezután sózzuk meg a sajt külsejét.

Mascarpone:

A selymes sajthoz, amely számos desszert alapja, könnyen elkészíthető 2,5 dl zsíros (36%-os) tejszín és 2 ek. frissen facsart citromlé felhasználásával. A felmelegített tejszínt vedd le a tűzről – nem kell felforralni-, és keverd bele a citromlevet. Miután kihűlt, textilpelenkára kell tenni, majd jó 12 órát csepegni kell hagyni, mielőtt felhasználod.

Ricotta:

Forralj fel 2 l tejet 1 pohár tejszínnel és fél tk. sóval. Vigyázz, hogy ne égjen le! Ha felforrt, adj hozzá 3 ek. friss citromlevet, és takaréklángon tovább főzve kevergessük addig, míg pár perc alatt meg nem alvad. Egy megfelelő anyaggal bélelt szűrőn keresztül hagyd legalább 1 órát lecsepegni a savót, majd lefedve 2 napon át hűtsd a hűtőben. Érdemes mindig annyi tejterméket készíteni, amennyit elfogyasztotok pár nap alatt, mivel a tartósítószer-mentes étkek hűtőben is csak korlátozott ideig tarthatóak el.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...