2019.10.24. 13:44:10 9606 274

Illóolajok fejfájás ellen - mikor mit szagolgassunk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fejfájás többnyire elkerülhető hidratáltság, rendszeres és minőségi étkezés valamint alvás mellett. De mi van akkor, ha mindezek ellenére ránk tör a nyomasztó fájdalom? Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk, próbáljunk ki egy aromaterápiás lehetőséget!

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

Le kell azonban szögeznünk azt, hogy az illóolajok sok esetben intenzív illata azoknak inkább kellemetlen lehet, akiknek szagérzékenység alakul ki az erős migrén miatt. Ők inkább keressenek egyéb természetes megoldásokat a bajra!

Az esszenciális olajokat használatuk előtt amúgy is mindig érdemes egy bőrérzékenységi próba alá vetni, hiszen minden szervezet másként reagál ezekre.

Ismétlés: borsmenta feszültségre, levendula migrénre és stresszre

Azt tudjuk már, hogy a feszültségből eredő fejfájásra a borsmenta az ajánlott, a levendula pedig a migrénes és a stresszhelyzetekben kialakult fejfájás esetén segít, de egyéb esetekben mit csepegtessünk enyhítésül?

Dehidratációs fejfájásra: narancs vagy mandarin

Amennyiben nem volt lehetőségünk elegendő vizet fogyasztani, az éktelen fejfájással bosszulhatja meg magát. Amíg a folyadékpótlás meg nem teszi a hatását, addig segíthetünk magunkon: egy kis tál hideg víz és egy-egy csepp mandarin- vagy narancsolaj keverékéből készítsünk borogatást a homlokunkra.

Hormonális fejfájásra: geránium, azaz muskátli

Holott magát a növényt nem kifejezetten kedvelem, mivel kissé unalmasnak tartom, az illóolaja annál inkább a szívembe véste magát. Hihetetlenül kellemesnek tartom az illatát! A menstruációs hormoningadozások következtében 1 csepp geránium olajat adva egy teáskanál hordozóolajhoz meghozza a kellő hatást, ha körkörös mozdulattal belemasszírozzuk azt a hasunk bőrébe.

Általános illóolaj-keverék be nem határolható fejfájásra:

Persze, minden okkal történik, de amikor fogalmunk sincs, mi lehet a fejfájás kiváltó oka, akkor sem kell csüggednünk! Adva van egy szélesebb körben használható esszenciális keverék is:

10 ml hordozó olajhoz – ami nyugodtan lehet jojoba vagy mandula is – adagoljunk 1-1 cseppnyit borsmenta, levendula és rozmaring illóolajából. Masszírozzuk ezzel a tarkónkat és/vagy a homlokunkat! A fel nem használt adag hűvös, sötét helyen tárolandó.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/wellness/a20707580/best-essential-oils-for-headaches/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!