2018.03.23. 12:47:00 15076 469

Illatos toszkán burgonya rozmaringgal - Recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sokoldalú burgonya akkor is segítségünkre siet, amikor valami nem túl megszokott ízre vágyunk, és nem igazán akarunk órákig a tűzhely mellett álldogálni. Önmagában is fogyasztható ételt kapunk az alábbi olaszos hangulatú receptet követve, de meglásd egy jó szaftos sülttel lesz igazi az élmény.

Toszkán burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Toszkán burgonya

A burgonya receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított (lehetőleg héjas) burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 ágacska friss (vagy pár csipet szárított) rozmaring
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Lehetőleg olyan burgonyát válassz az ételhez, amit nem kell meghámozni. Ha elég kis szemű, akkor még gerezdekre sem kell vágnod. Az előkészített, sózott, borsozott burgonyát az olívaolajjal egy nagyobb serpenyőben összeforgatjuk, néha megrázogatva, hogy ne süljön le. Eközben bekapcsolhatjuk a sütőt, hogy 200 fokra tudjon melegedni.

Ha elkészült a serpenyős előkészítés, tedd be a sütőbe és jó 40 percig süsd, de arra figyelj, hogy néha mozgasd át. A 40 perc eltelte után keverd hozzá a meghámozott fokhagymagerezdeket és szórd rá a rozmaringot a krumplira. Ezután vissza kell kerülnie a sütőbe körülbelül 20 percre, vagy addig, amíg aranybarna színt nem kap az étel.

(Rutinos háziasszonyok ez alatt az idő alatt megsüthetik a sütőben a húsételt is hozzá! Az alatt a közel egy óra alatt, míg sül a krumplid, csak minimális felügyeletet igényel.)

Miután megsült a köreted, szórd meg egy citrom frissen lereszelt héjával. Az igazi toszkán ízélmény érdekében tálalás előtt - persze csak akkor, ha szeretitek - ugyancsak tehetsz bele fekete olívabogyót.

Egytálételként fogyasztva bármely olaszos jellegű sajttal dúsítható, biztosan isteni lesz!

Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/tuscan-style-potatoes-with-rosemary

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...