2015.04.30. 10:33:30 14721 337

Illatos portalanítás levendula főzettel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A minap a piacon szárított levendulát vásároltam mutatós kis textilzsákokban, és egy olyan tippet hallottam a hölgytől, amit mindenképpen ki fogok próbálni, és természetesen veletek is megosztom a házi praktikát. Tudtátok azt, hogy a levendula főzetét több mindenre fel lehet használni a háztartásban? Például portalanításra is?

Levendula cserépben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula cserépben

Hogyan készül a levendulás portalanító?

Egy evőkanálnyi szárított levendulát felfőzünk 1 liter vízzel, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A leszűrt vízzel és egy puha rongy segítségével áttöröljük a polcokat, az ablakpárkányokat és mindent, amit portalanítani szeretnénk. Ahol szükséges, ott egy tiszta száraz ronggyal felszárítjuk a vizet, nehogy foltosan száradjon meg. A nyomában csillogás és friss illat marad, ami jó ideig taszítani fogja a port.

Maradék levendulából illatosító

A levendula főzet után megmaradt töretet (amit leszűrtünk), egy szép üveg tálba tesszük és elöntjük vízzel. Ezt pár napig illatosítóként használhatjuk a lakásban.

A szárított levendula textilzsákokban körülbelül 2 évig megőrzi az aromáját. Ha néha áttördeljük a kezünkkel, akkor felélénkíthetjük az illatot. Ha fellógatjuk a textilzsákokat, és hagyjuk őket pörögni, szintén kellemes illatot fognak árasztani. A lakás több részén is elhelyezhetjük ezeket.

Rovarriasztó

A levendula illóanyaga távol tartja a rovarokat is, így a lakásunkból kiűzhetjük a molyokat, a szúnyogokat és a legyeket is. A kertbe, a terasz közelébe ültetett levendula szintén sokat tesz az ügy érdekében, így nyári estéken nyugodtabb lehet a kinti lazítás. A levendula főzet után leszűrt töretet itt is szétszórhatjuk.

Ajánlott cikk: Minden háztartásban ott a helye: a levendula

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában