2018.04.18. 16:49:48 11287 395

Illanó művészet digitálisan – Fess az egereddel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A digitális technika rohamos fejlődése az utóbbi években lehetővé tette, hogy a digitális művészetek – animáció, fotózás, festészet, (vektor) grafika stb. – egyre népszerűbbé válhassanak a művészek és a műkedvelők körében egyaránt. Akit elbűvöl a digitális világ, annak lehetősége nyílik arra is, hogy kipróbálja magát a neki tetsző digitális ágban.

Digitális festmény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Digitális festmény

Az első személyi számítógépek megjelenése óta, azaz az 1980-as évektől számos művészeti irányzatot a dinamizmus kezdett el jellemezi. Való igaz, hogy a szélesebb közönség ezt akkoriban nem igazán értékelte, ám mostanra nemcsak elfogadottá, de trendivé is vált ez az irányvonal. A művészek egyre keresik az újabb önkifejezési formákat, ezért a festővásznat félretették és az ecsetet egérre cserélték. A stílusérzékkel és új ötletekkel megáldottaknak száradási idő nélkül rengeteg effekt áll rendelkezésükre, ráadásul akár csak néhány kattintás árán is létre tudják hozni a műveiket.

Érdekességként érdemes megnézni Bill Viola, Romain Laurent, JODI vagy Eudenia műveit, hogy felfedezhesd a digitális művészet sokrétűségét. Amennyiben pedig az újonnan kiváltott érzelmi reakciók hatására kedvet kapnál az alkotásra, ajánlani tudunk neked egy magyar nyelvű, könnyedén kitanulható festőprogramot:

MyPaint

A program fejlesztői nem fordítottak nagy figyelmet a külsőségekre, cserébe nagy mennyiségű, változatosan módosítható ecsetet és egyéb más hatást építettek be a felhasználók számára. Az alapértelmezett beállítások egyszerűen személyre szabhatóak. A szoftver azért ennyire kényelmes festőprogram, mert képes kezelni a különböző rétegeket is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy fényképet (vagy annak egy részét) is festménnyé lehet vele alakítani. Ugye milyen érdekesen hangzik?

A program ingyenes verziója Linuxon is és Windowson is jól működik.

Forrás: designstreet.hu/blog/22-mi-a-digitalis-muveszet

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...