2020.08.19. 17:45:57 9917 273

Így vigyázz a gyerkőcre! – 5+1 hasznos tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elrettenve halljuk a hírekben, látjuk a közösségi oldalak üzenőfalain, amikor valaki, vagy éppen hivatalos szervek keresnek eltűnt embereket. Egy felnőtt eltűnése is rettenetes, ám ha egy gyereknek, mondjuk egész kicsi gyereknek nem akadnak a nyomára, az szörnyű lehet.

Gyerek macival - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek macival

Őszintén szólva, bennem már akkor is meghűlt a vér, amikor nagyjából 2 másodpercre tévesztettem szem elől az apróságot vásárlás alkalmával. Már akkor elhatároztam, hogy innentől igyekszem úgy nevelni a gyereket, hogy ha szem elől tévesztjük egymást, akkor se essen pánikba. Igaz, még csak 4 éves, de érdemes időben elkezdeni.

Segítség a legapróbbaknak

  • Tanítsd meg időben a gyerkőcnek a vele kapcsolatos legfontosabb információkat (neve, címe, szülők neve), és tedd fel az ezekhez kapcsolódó kérdéseket többféleképpen (Hol laksz?, illetve Mi a címetek? stb.), hogy akkor se jöjjön zavarba, ha másként teszik fel neki egy vadidegen a kérdést.

  • Készíts karszalagot! Ha nagyobb rendezvényre, bevásárolni mentek, érdemes „felcímkézni” a gyerkőcöt! Egy színes karszalagra írd fel az nevét, címét, telefonszámotokat, vele kapcsolatos fontos információkat. Ha elveszítenétek egymást, a kis szalag segítségével könnyebben beazonosítható lesz majd az apróság.

  • Az apróságok, ha elkeverednek, biztos azon a helyszínen keresnek majd minket, ahol a legutóbb voltunk együtt. Ezért úgy keresd, hogy hagyj a helyszínen magadból valamit (táska, pulóver, kabát), hogy ez alapján be tudjon azonosítani. Te se menj messze a helyszíntől, hátha visszatér ő is a kiindulási ponthoz.

Ha kicsit nagyobb a gyermek

  • A nagyobbakkal már meg lehet beszélni, hogy egy-egy csúfoltabb helyen, rendezvényen legyen egy előre lefixált találkozási pontotok, ahova mindannyian indultok, ha elveszítenétek egymást.

  • Jó, ha tisztázzátok azt is, kihez, hova fordulhatnak segítségért.

  • Fontos, hogy legyen friss képed a gyerkőcről a telefonodban, akár aznapi is, hogy elkószálás esetén tudj róla képet mutatni.

Forrás: szuloklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...