2022.07.26. 12:15:00 7006 229

Így vegyél erőt magadon egy forró munkanapon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába vágyódunk ezekben a forró napokban a medence partjára, szabadságunk napjai bizony végesek. Hogy megmaradjon a (nem csak a munkáltatók számára hasznos) produktivitásunk, apró praktikák bevetésével tudunk tenni. Így nem úsznak majd el a feladataink a csökkent koncentráló képességünk következtében.

Munkavégzés hőségben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkavégzés hőségben

Fejben dől el. Közhelynek hangzik, de sokszor valóban ez a helyzet. Ha a hőség miatti nyavalygásra fordított erőnket összpontosításra használjuk, máris beljebb vagyunk, nem igaz? Bár valóban nem lesz hűvösebb tőle, de a feladataink nagyjából az eredeti terv szerint fogynak majd.

Célra tarts!

Érdemes néhány havonta áttekinteni a magunk elé kitűzött célokat. A nagy célok mellett az apró kis célokat ugyancsak bíráljuk felül, mert könnyen lehet, hogy nem is igazán passzolnak bele a globális tervünkbe, csak az értékes időnket viszik el. Emellett nem árt emlékeztetni magunkat arra, hogy miért fontosak a törekvéseink. A lényeg, hogy maradjunk motiváltak!

Gondolkozz hetekben!

Minden szombaton vagy vasárnap szánjunk egy kis időt arra, hogy az előző hét eredményeit számba vegyük, majd ezek alapján és a célokat szem előtt tartva tervezzük meg a következő hét ütemtervét. A projektek átlátható és mérhető szakaszokra bontásával sokat könnyíthetünk a dolgunkon.

Tarts elég szünetet!

A munkahelyi és magánéleti célkitűzések mellett arra is szánj mindig időt, hogy kipihenten kezdhess hozzá az újabb 7 napnak!
A határidős projektekre történő koncentrálás során is jobban járunk, ha időkorlátot szabunk magunknak. Azaz maximáljuk le az egy ültő helyünkben végzett fejtörés idejét, és bizonyos időszakonként álljunk fel sétálni, meditáljunk vagy kortyoljunk el szép lassan valami frissítő hatású italt.

Hess a szabadba!

A szabad levegőn tartózkodás előnyeit nem győzzük hangsúlyozni. A friss levegő mellett a napsütés ugyanolyan fontos része kellene, hogy legyen az életünknek. A hétvégi kirándulások és kertrendezés azonban nem biztosítanak elég időt erre, így a hétköznapokon is érdemes több alkalommal betervezni egy-egy reggeli sétát.

Hűtsd le magad!

Hidegvízzel átitatott törölközőt a nyakba és gyakori arcmosást javasolnak ahhoz, hogy a lehető legfrissebbek maradhassunk a kánikulában. A klímával csak vigyázni; a beltéri levegő túlhűtése helyett behűtött ásványvizes palackokkal is lehet hűteni magunkat.

Forrás: ww.theeverygirl.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...