2020.10.03. 16:37:43 10299 295

Így válassz tökéletes ágyneműt a tökéletes alváshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alvás törékeny tevékenység, olyan szempontból legalábbis, hogy rengeteg tényező befolyásolhatja a minőségét. Kényelmes az ágyad, jó a matracod, nyugodt a környezet és valami mégsem stimmel? Az ágyneműdre gondoltál már? Válaszd ki a megfelelőt!

Ágynemű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű

Az alvás minősége a napunkat is meghatározza, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire kipihenten tudjuk a napot kezdeni. Az ágynemű- azaz, hogy milyen ingereket kap a bőrünk az éjszaka- igen nagy befolyással van a pihenésre. Ne hagyd, hogy a figyelmed elvonják a vonzó minták, gyönyörű színek – válassz olyat, aminek az anyaga is neked való!

Selyem

Amellett, hogy gyönyörű és elegáns, abszolút luxus érzést is nyújt. Elsősorban azoknak való, akik a hűvösebb közegben érzik jól magukat. Izzadós, zsírosodásra hajlamos bőrhöz kiváló választás, hiszen nem tocsogunk egész éjjel a saját levünkben. Ha kuckózós, melegbe burkolózó típus vagy, akkor azonban válassz inkább más anyagból készült textilt. Extra jótékony hatása, hogy a csúszós anyag nem gubancolja össze a hajat és így az nem lesz annyira töredezett.

Szatén

Akár a selyem: csoda szép megjelenésű, puha és sikamlós, azonban vasalni nem igen kell, ha ügyesen teregetünk. Nagyon jól megőrzi a minőségét, évek múltán is tökéletes állapotú marad, sokáig a luxus élményében hajthatjuk álomra fejünket. Ugyanakkor szintén hideg érzetet ad, meleg nyári napokon pedig kissé tapad, tehát ha ilyesmire érzékenyek vagyunk, kerüljük a szatént. Negatívumként még borsos árát említhetjük meg, egyértelműen nem ez a legtakarékosabb verzió.

Perkál

Itt viszont nagy előny az ár. Az egyik legolcsóbb, mégis a szaténhoz hasonló minőségű finom szövet. Jó szellőzése miatt igen praktikus, hűvös tapintásának köszönhetően a melegtől átszenvedett éjszakákra remek megoldás. Matt fényű, ennek köszönhetően nem olyan csúszós és nem is olyan kényes, mint a szatén és a selyem ágyneműhuzat.

Pamut

Jó árfekvése mellett igen sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amiket már megszokhatunk a ruhák esetén is. Kényelmes, igen tartós és strapabíró, magas hőfokon is bátran moshatjuk. Jobban mutat vasalva, érdemes rá időt szánni. Fázós természetűeknek kiváló választás, izzadósak azonban inkább a fentiek közül válasszanak, mert a pamut magába szívja, megtartja a verejtéket, párát, nedvességet. Érzékeny bőr és töredezésre hajlamos haj esetén sem a legjobb választás.

Vászon

Vászonból szőtt ágyneműhuzattal találkozhatunk kórházban és hotelekben egyaránt. Egyszerűsége mellett nagyon kényelmes, ráadásul rendkívül strapabíró és jól kezelhető. Ahogy a kórházi és vendéglátóhelyi példákból kitűnik: megjelenése egészen egyszerűtől az elegánsig számos változatban létezik.

Flanel

Vastag, meleg, télre ajánlott választás. Jó nedvszívó és igen puha, így remek választás, ha a kényelemre törekszel elsősorban. Vékonyabb, finomabb változata a jersey anyag, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Mikroszálas

Micro fíber néven is találkozhatunk vele, egyébként tapintásra a pamuthoz egészen hasonló, azonban vasalni nem szabad – a magas hőhatás tönkre teszi az anyagot. Jó légáteresztő, puha és gátolja a kórokozók, mikroorganizmusok, atkák megtelepedését. Allergiára hajlamosaknak, asztmásoknak nagyon jó ötlet mikroszálas ágyneműhuzatba bújni.

Krepp

Műszálas anyag, könnyen kezelhető, de nem a legkellemesebb struktúrájú textil. Olcsó motelekben ára és strapabírósága miatt gyakran felüti fejét, ráadásul vasalni sem kell. Otthonra azonban érdemes egy kellemesebbet választanunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.