2017.03.26. 14:09:09 13912 355

Így üzen az arcod – Jelek, melyek megmutatják, milyen hamar öregszik a bőröd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egészségesen étkezünk, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, rendszeresen sportolunk, odafigyelünk bőrünk ápolására, kerüljük a dohányzást, az már fél siker, máris sokat tettünk érte, hogy bőrünk sokáig szép maradjon. Persze, a gének is szerepet játszanak abban, milyen gyorsan öregszik az arcbőrünk.

Öregedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öregedés

Ám vannak az arcunkon olyan jelek, tulajdonságok, amik megmutatják, mire számíthatunk, ha az arc öregedéséről van szó.

Világos?

Minél világosabb árnyalatú a bőr, annál érzékenyebb, például a napsugárzásra. Minden fajta bőrnek, de a világos bőrűeknek főként védekezni kell a Nap káros sugarai ellen, hiszen amennyire jót tesz a napfény a bőrnek, annyira árthat is neki. Már egy-egy leégés is sokat ronthat a helyzeten.

Gyulladás

A gyulladt, ekcémás, neurodermitiszes bőr utalhat arra, hogy a bőr természetes védekező és „öngyógyító” képessége csökkent, esetleg teljesen el is tűnt. Ennek oka a tartós folyadékhiány, a bőr egyensúlyának felborulása, ennek pedig a bőr gyorsabb öregedése szinte egyenes következménye lesz.

Mi? Mi? Ka?

Ha már fiatalabb korban jobban látszanak a nevetésnek, bosszankodásnak, csodálkozásnak köszönhető mélyedések az arcon, valószínűleg bőrünk hajlamosabb az öregedésre. Természetesen elkerülhetetlen, és szükséges is az érzelmek ilyenfajta megnyilvánulása is (sőt, rendkívül jó arctorna is egyébként), így ezeket a ráncokat hamar meg kell szoknunk.:-)

Ha „szomjazik”

Ha száraz a bőröd, vagyis folyadékhiánytól szenved, valószínűleg hajlamosabb lesz az öregedésre is. Mivel már fiatalabb korban kevesebb faggyút termel a bőr, így abból az anyagból is kevesebb „képződik”, amely a folyadék elvesztését csökkentené, illetve nem képződik a bőrön egy olyan réteg, amely megvédené a külső káros hatásoktól.

Pöttyök itt, foltok ott

Arcbőrünk szempontjából is kiemelt fontosságú a Nap káros sugarai elleni védelem. Ezek a napsugarak könnyen előcsalogathatják a szeplőket, a különböző máj- és pigmentfoltokat. Abból, hogy bőrünk mennyire reagál érzékenyen erre a „sugárzásra”, már vonhatunk le következtetést, hogy milyen gyorsan öregszik. Minél több és intenzívebb ilyen folt, pötty van az arcunkon, az arra is utalhat, hogy a napsugarak milyen mély nyomot hagytak bőrünkön. Minél van belőlük több és minél sötétebbek ezek a „jelek”, annál gyorsabb a bőr öregedése.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.