2020.12.17. 13:57:05 8266 203

Így tedd széppé az idősek karácsonyát, távolról szeretve!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Távolról szeretni fájdalmas, mert ott az űr, ami a meg nem történő simítások és ölelések után marad. Sok idős ember kényszerül átélni ezt a magányt jellemzően egész éven át. Idén karácsonykor, amikor a világjárvány is nehezíti a családtagok kapcsolattartását, még inkább szükséges a lelki támogatásuk!

Nagymama telefonnal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagymama telefonnal

A fitt, életcéllal rendelkező emberek tovább és egészségesebben élnek. Idős korban is kell, hogy gondoskodhassunk valakiről, hogy legyen mit várnunk. A családi összejövetelek pont ilyenek – voltak. Mi is milyen fájó szívvel mondunk le róluk, képzeljük csak el, mit érezhetnek most a nagyik és a dédik!

Az egyedüli, amit tehetünk az ügyben, hogy biztosítjuk őket a szeretetünkről, és arról, hogy szükségünk van rájuk! Ha nem tudod, hogyan lehet ezt ebben a személytelen helyzetben, olvass tovább!

  1. Hívd, amilyen gyakran csak lehet! Heti egy telefonhívást pedig időzíts úgy, hogy ne kelljen a telefont pár perc után letenned. Eleinte nehézkes lehet a beszélgetés, de hidd el, nem csak az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem, hogy megoszd vele! Idézzetek fel együtt kedves téli emlékeket!

  2. Helyezz kilátásba jövőbeli programokat! „Ha majd biztonságos lesz,...” Az ígéretedet pedig vedd is komolyan! Amikor van mit várni, kicsit lelkesebben állunk hozzá az előttünk álló napoknak.

  3. Kedveskedj apróságokkal! Ha megoldható, vidd el személyesen, akaszd a kilincsre, így legalább az ablaküvegen keresztül integethettek egymásnak. De egy postán küldött jókívánság, vagy egy rendes szomszéd segítségével küldött kis csomag is megmelengetheti a lelket. A lényeg, hogy érezze, szívből gondoltok rá!

  4. Vonjátok be (jobban) az ünnepekbe! A hasznosság érzése alapvető igényünk, ezért kérjetek gyakran tanácsot az idősektől: Az ünnepi menü összeállítása, egy finom süti receptjének pontosítása, a fa befaragása is lehet ennek alapja. Különösen Szenteste vannak előnyben azok a szeretteink, akik „kütyü-kompatibilisek”. Videóhívást fogadni, hogy a hang mellé kép is társuljon könnyfakasztó pillanatokat hozhat, de megéri. Legalább telefonon keresztül kívánjatok egymásnak áldott ünnepeket. Elénekelhetitek együtt a kedvenc karácsonyi éneketeket is!

  5. A törődés ne halványuljon el az ünnepek után! Ne engedd, hogy ez a tünékeny kapcsolat megszakadjon! Gondolj arra, hogy a múltbeli szeretet leginkább az ő érdeme, a jelenlegi odafordulás azonban inkább rajtad múlik!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...