2016.01.10. 16:55:24 9348 227

Így távolítsd el a körömlakkot könnyedén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony, ha eddig még nem vetted rá magad, éppen ideje a tavalyi év utolsó, illetve az idei esztendő első körömlakkrétegét eltávolítani. Meglehet, nem lesz egyszerű mutatvány, hiszen az extrém színek, a csillogó minták nem könnyítik meg a dolgodat. Próbálkozz a következő trükkökkel!

Körömlakk eltávolítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömlakk eltávolítása

Éljenek a pamacsok

Már kaphatóak kis tégelyben tárolt körömlakklemosóval átitatott párnácskák, melyek praktikusak utazáshoz, de akár otthonra is. Csak néhány húzás erre, aztán arra és a lakk már el is tűnik.

Alufólia a konyhán túl

A csillogós lakkok a legmakacsabb egyedek közé tartoznak, náluk segítségül hívhatjuk konyhai életünk egyik főszereplőjét. Ehhez végy néhány vattapamacsot, vágd őket félbe és itasd át körömlakklemosóval. Az alufóliából vágj vagy tépj 5 centiméter széles csíkokat. Tedd a pamacsokat az lakkos felületre és tekerd őket körbe fóliával. Kb. 10 percig hagyd így hatni, majd szedd le a fóliát és a pamacsokat. Talán szükséged lesz még egy kis lemosóra, hogy eltávolítsd a maradék lakkot. Ha nem szeretnéd, hogy körmeidet túlságosan megterhelje ez a módszer, a lakk eltávolítása után használj valamilyen krémet, vagy olajat a körmödre, körömágyadra.

Lehúzható alaplakk?

Igen, már ilyen is van. Itt a trükk annyi, hogy ez az alaplakk egy vastagabb réteget képez a körmünkön, erre megy rá a színes fedőlakk. Ha megunjuk a színt, egy határozott mozdulattal lehúzzuk az alaplakkot, vele együtt pedig jön színes is. Örömhír, hogy az „alap” nem befolyásolja a fedőlakk felvitelét, sem a tartósságát. Ám a lehúzásnál a körmödben akár kárt is tehet.

Ha minden kötél szakad…

Ha a fenti módszerek közül egyik sem válna be, végy egy reszelőt, és finoman reszeld le a lakkot a körmöd felületéről. Vigyázz, nehogy az ép, lakk nélküli körmöt is megsértsd. Vagy ha a legfelső réteget le is szeded, az utána lévő maradékot már könnyebben eltávolíthatod lemosóval.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!