2015.03.22. 08:55:23 7559 270

Így tarts praktikusan rendet a gyerekszobában!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, néha még mi, felnőttek is csak nehezen bírunk rendet tartani magunk körül. Nincsenek ezzel másként a legkisebbek sem, kész tortúra rávenni a gyereket, hogy a napközben használt holmikat ne hagyják szanaszét éjszakára. Azonban néhány tippel és szülői segítséggel ez nem lehetetlen.

Gyerekszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba

Már több írásunk született azzal kapcsolatban, hogyan tudunk mi, „nagyok” kisebb vagy nagyobb mértékű rendet teremteni magunk körül. Most jöjjenek a gyerkőcök, lássuk, nekik hogyan sikerülhet elsajátítani a rendrakás rejtelmeit a saját kis birodalmukban, a gyerekszobában.

Dobozolj!

Persze, szépen mutatnak a játékok a gyerekszoba polcain, de nem praktikus inkább tárolódobozban tartani őket? A gyerkőc könnyebben ki- és bepakol belőle. Ez lehet boltban vásárolt, de korábbi tippjeink segítségével Te is könnyedén készíthetsz ilyet. Bárhonnan szerzed is be, a lényeg, hogy inkább több kisebb legyen belőle, mint egy vagy két nagy. Egyrészt így könnyebben megtalálja a gyerek a játékokat, másrészt a visszapakolás után könnyebben teszi a helyére a dobozokat.

Ha megvan a doboz, címkézd fel!

Címkézd fel a dobozokat, hogy könnyebben megjegyezze, mi hova kerüljön. Használj egyszerű jeleket, mint baba, építőkocka, amit könnyen le lehet rajzolni. A játékok aztán mehetnek más-más szisztéma szerint a felcímkézett dobozokba. Így a nap végi összepakolás egyben játék is lehet.

Ami rossz, azt bizony ki kell dobni!

A játékok okozta káoszt nem egyszerű átlátni, ám nagy könnyítés lehet, ha a régi, tönkrement játékokat, már nem használható tollakat, filceket, törött, nem reparálható holmikat kidobjuk. Ezekre már úgysem lesz szükségünk.

Külön „lakhely” a „futottak még” típusú holmiknak

Apróságok a „meglepitojásból”, játékfigura, ami még a gyerekmenühöz járt, de már nem menő, vagy „kacatok” a farsangi zsákbamacskából. Ezek azok a dolgok, amiket kidobni nem szeretnénk, mert „még úgyis kell” (esetleg a következő évi farsangra, szintén zsákbamacskába), és az állapotuk sem követeli még. Ezeket célszerű külön dobozba rakni. Egyrészt nem kell szelektálni, ha újabb feladatot kapnak (zsákbamacska, de lásd fentebb), illetve, mivel ritkán használja őket a gyermek, minden egyes alkalommal az újdonság varázsával hatnak majd rá.

Ne legyen kényszer!

Nagyon figyeljünk, hogy a gyerek számára, ha nem is öröm, de hasznos és fontos feladat legyen, hogy pakoljon össze maga után. A kényszer nem jó megoldás itt sem. Inkább próbáljuk őt motiválni valamivel, mutassunk neki jó példát azzal, hogy mi is rendet rakunk a saját holmijaink között. Sőt, lehet a gyerekszobában való összepakolás közös tevékenység is gyermekünkkel. Közben van idő beszélgetni is kicsit.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.