2015.03.22. 08:55:23 8723 271

Így tarts praktikusan rendet a gyerekszobában!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, néha még mi, felnőttek is csak nehezen bírunk rendet tartani magunk körül. Nincsenek ezzel másként a legkisebbek sem, kész tortúra rávenni a gyereket, hogy a napközben használt holmikat ne hagyják szanaszét éjszakára. Azonban néhány tippel és szülői segítséggel ez nem lehetetlen.

Gyerekszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba

Már több írásunk született azzal kapcsolatban, hogyan tudunk mi, „nagyok” kisebb vagy nagyobb mértékű rendet teremteni magunk körül. Most jöjjenek a gyerkőcök, lássuk, nekik hogyan sikerülhet elsajátítani a rendrakás rejtelmeit a saját kis birodalmukban, a gyerekszobában.

Dobozolj!

Persze, szépen mutatnak a játékok a gyerekszoba polcain, de nem praktikus inkább tárolódobozban tartani őket? A gyerkőc könnyebben ki- és bepakol belőle. Ez lehet boltban vásárolt, de korábbi tippjeink segítségével Te is könnyedén készíthetsz ilyet. Bárhonnan szerzed is be, a lényeg, hogy inkább több kisebb legyen belőle, mint egy vagy két nagy. Egyrészt így könnyebben megtalálja a gyerek a játékokat, másrészt a visszapakolás után könnyebben teszi a helyére a dobozokat.

Ha megvan a doboz, címkézd fel!

Címkézd fel a dobozokat, hogy könnyebben megjegyezze, mi hova kerüljön. Használj egyszerű jeleket, mint baba, építőkocka, amit könnyen le lehet rajzolni. A játékok aztán mehetnek más-más szisztéma szerint a felcímkézett dobozokba. Így a nap végi összepakolás egyben játék is lehet.

Ami rossz, azt bizony ki kell dobni!

A játékok okozta káoszt nem egyszerű átlátni, ám nagy könnyítés lehet, ha a régi, tönkrement játékokat, már nem használható tollakat, filceket, törött, nem reparálható holmikat kidobjuk. Ezekre már úgysem lesz szükségünk.

Külön „lakhely” a „futottak még” típusú holmiknak

Apróságok a „meglepitojásból”, játékfigura, ami még a gyerekmenühöz járt, de már nem menő, vagy „kacatok” a farsangi zsákbamacskából. Ezek azok a dolgok, amiket kidobni nem szeretnénk, mert „még úgyis kell” (esetleg a következő évi farsangra, szintén zsákbamacskába), és az állapotuk sem követeli még. Ezeket célszerű külön dobozba rakni. Egyrészt nem kell szelektálni, ha újabb feladatot kapnak (zsákbamacska, de lásd fentebb), illetve, mivel ritkán használja őket a gyermek, minden egyes alkalommal az újdonság varázsával hatnak majd rá.

Ne legyen kényszer!

Nagyon figyeljünk, hogy a gyerek számára, ha nem is öröm, de hasznos és fontos feladat legyen, hogy pakoljon össze maga után. A kényszer nem jó megoldás itt sem. Inkább próbáljuk őt motiválni valamivel, mutassunk neki jó példát azzal, hogy mi is rendet rakunk a saját holmijaink között. Sőt, lehet a gyerekszobában való összepakolás közös tevékenység is gyermekünkkel. Közben van idő beszélgetni is kicsit.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.