2015.03.22. 08:55:23 8079 271

Így tarts praktikusan rendet a gyerekszobában!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, néha még mi, felnőttek is csak nehezen bírunk rendet tartani magunk körül. Nincsenek ezzel másként a legkisebbek sem, kész tortúra rávenni a gyereket, hogy a napközben használt holmikat ne hagyják szanaszét éjszakára. Azonban néhány tippel és szülői segítséggel ez nem lehetetlen.

Gyerekszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba

Már több írásunk született azzal kapcsolatban, hogyan tudunk mi, „nagyok” kisebb vagy nagyobb mértékű rendet teremteni magunk körül. Most jöjjenek a gyerkőcök, lássuk, nekik hogyan sikerülhet elsajátítani a rendrakás rejtelmeit a saját kis birodalmukban, a gyerekszobában.

Dobozolj!

Persze, szépen mutatnak a játékok a gyerekszoba polcain, de nem praktikus inkább tárolódobozban tartani őket? A gyerkőc könnyebben ki- és bepakol belőle. Ez lehet boltban vásárolt, de korábbi tippjeink segítségével Te is könnyedén készíthetsz ilyet. Bárhonnan szerzed is be, a lényeg, hogy inkább több kisebb legyen belőle, mint egy vagy két nagy. Egyrészt így könnyebben megtalálja a gyerek a játékokat, másrészt a visszapakolás után könnyebben teszi a helyére a dobozokat.

Ha megvan a doboz, címkézd fel!

Címkézd fel a dobozokat, hogy könnyebben megjegyezze, mi hova kerüljön. Használj egyszerű jeleket, mint baba, építőkocka, amit könnyen le lehet rajzolni. A játékok aztán mehetnek más-más szisztéma szerint a felcímkézett dobozokba. Így a nap végi összepakolás egyben játék is lehet.

Ami rossz, azt bizony ki kell dobni!

A játékok okozta káoszt nem egyszerű átlátni, ám nagy könnyítés lehet, ha a régi, tönkrement játékokat, már nem használható tollakat, filceket, törött, nem reparálható holmikat kidobjuk. Ezekre már úgysem lesz szükségünk.

Külön „lakhely” a „futottak még” típusú holmiknak

Apróságok a „meglepitojásból”, játékfigura, ami még a gyerekmenühöz járt, de már nem menő, vagy „kacatok” a farsangi zsákbamacskából. Ezek azok a dolgok, amiket kidobni nem szeretnénk, mert „még úgyis kell” (esetleg a következő évi farsangra, szintén zsákbamacskába), és az állapotuk sem követeli még. Ezeket célszerű külön dobozba rakni. Egyrészt nem kell szelektálni, ha újabb feladatot kapnak (zsákbamacska, de lásd fentebb), illetve, mivel ritkán használja őket a gyermek, minden egyes alkalommal az újdonság varázsával hatnak majd rá.

Ne legyen kényszer!

Nagyon figyeljünk, hogy a gyerek számára, ha nem is öröm, de hasznos és fontos feladat legyen, hogy pakoljon össze maga után. A kényszer nem jó megoldás itt sem. Inkább próbáljuk őt motiválni valamivel, mutassunk neki jó példát azzal, hogy mi is rendet rakunk a saját holmijaink között. Sőt, lehet a gyerekszobában való összepakolás közös tevékenység is gyermekünkkel. Közben van idő beszélgetni is kicsit.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.