2015.03.07. 16:00:00 19198 294

Filléres ötletek kartonból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Költözködéskor, régi könyvek, ruhák, „kacatok” elraktározásakor jól jön néhány méretes kartondoboz. Aztán ha már nincs szükség rájuk, egy ideig még pakolgatjuk ide-oda, hogy egyszer még jó lesz valamire. Aztán csaknem kapnak új feladatokat, útban lesznek. A szemétbe velük…?

Felirat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felirat

Inkább készíts belőlük valami újat, izgalmasat, akár egyedül, magadnak, vagy a gyerkőcöknek, akár az ő segítségükkel. De ha a felhalmozott tojástartókból már hegyek épülnek Nálatok, azokat se dobd ki! És lesz funkciója az üres toalettpapír vagy konyhai papírtörlő gurigájának is. Kreatív házi praktikák, hogy mindent felhasználhass!

Lássuk először a gurigákat!

Ha kupi van a kamrád polcain, soha nem találod, amit keresel, a felragasztható matricák helyett válaszd a gurigákat. Vágj el egy gurigát hosszában, „feliratozd” és csipdesd fel a polcra. Egyszerű, ugye?

Tojástartóból rózsacsokrot?

Igen! Gyönyörű, színes és sosem hervad el.:-) Így készíheted:

Rózsák papírbólRózsák papírból

Nosztalgiázunk!

Közeleg a húsvét, és Te szeretnéd meglepni valami mással is távoli rokonaidat, barátaidat, mint egy „Vidám locsolkodást!” sms? Készíts képeslapot kartonpapírból!

KépeslapKépeslap

Tároló az örök kincseknek

Vannak olyan kacatok, amiket valamiért soha nincs szívünk kidobni és csak pakolgatjuk őket egyik szekrényből a másikba, ahol éppen hely van. És ha az elfogy a hely? Akkor készíts nekik egy kedves kis kuckót. Végy egy kartondobozt, festéket a kedvenc színedben és valami vidám anyagot. Fesd be a dobozt, a felső részét tekerd körbe a színes anyaggal és már kész is.

TárolódobozTárolódoboz

Praktikus tároló az ollóknak

Ragassz össze néhány, kartonpapírból kivágott téglatest alakot úgy, hogy a lapok között hagyj néhány rést. Ha elég stabil, állítsd fel és mehetnek is bele az ollók, esetleg tollak, ceruzák.

OllótartóOllótartó

„A távolságot, mint üveggolyót, megkapod!”

És hozzá egy szuper golyópálya is dukál. Ez azért már egy kicsit nehezebb feladat, de azért kivitelezhető.

GolyópályaGolyópálya

Építsetek szuper babaházat!

Kislányként szék, „felfordított” játéktelefon és mindenféle, a játékosdoboz mélyén talált kincs segítségével kreáltam jobbnál jobb babaházakat. Ezt az élményt most Te is átélheted (újra) gyermekeddel, csak néhány kartondoboz meg egy kis fantázia kell hozzá.

BabaházBabaház

Ha a lányod egy igazi (konyha)tündér!

Akkor csinálj neki sütőt kartondobozból! Csak egy-két elhasznált CD, színes, műagyag gomb és akasztó kell hozzá és tádáám!

GyerekjátékGyerekjáték

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...