2015.12.31. 13:00:25 46107 351

Így tárold a nagy darab sajtot sokáig a hűtőben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mondják, hogy a sajt nem romlik meg. Legalábbis elég sokáig eltartható minőség és ízromlás nélkül. Kivéve, ha hagyjuk teljesen bepenészesedni (nem a nemes fajtából) vagy megkeményedni, esetleg beveszi a hűtőben a szagokat... Szóval elég sok hibát el lehet követni a sajt tárolásakor, de van egy tuti tippünk, amivel gond nélkül tárolhatod hetekig!

Sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt

Biztosan veled is előfordult már, hogy jó alaposan becsomagoltad a sajtot, esetleg egy műanyag dobozba zártad, nehogy be vegye a hűtőben terjengő „illatokat”, illetve, hogy tovább megőrizze a minőségét. Csakhogy pont az ellenkezőjét éred el ezzel. A sajt a párával érintkezik, vizes lesz a felülete, és penészes lesz. Ha pedig teljesen szellősen hagyjuk, akkor kiszárad, és „faragni” kell.

Az ideális megoldás az, ha lazán sütőpapírba csomagoljuk. Benne hagyhatjuk az eredeti, de már egy oldalon nyitott csomagolásában, majd egy réteg sütőpapírba csomagoljuk, de csak lazán. Hogy ne vegye be a szagokat, ügyelünk arra, hogy a többi, hűtőbe kerülő étel légmentesen le legyen zárva, és ne tartsunk semmi romlandót ott 4 napnál tovább. Így elkerülhetjük a kellemetlen szagok kialakulását. A sajt (trappista, nagylyukú stb.) pedig vidáman ellesz akár egy hónapig is a hűtőben.

A biztonság kedvéért azért adunk pár tippet, mire is használd fel a sajtot! :) Íme 4 ötlet sült sajtokhoz – gyors receptek!

Kíváncsi vagy meddig állnak el a különböző ételek a hűtőben és a fagyasztóban? Kattints ide!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.