2015.09.22. 18:10:46 12260 325

4 ötlet sült sajtokhoz - gyors receptek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz a finom sajtok időszaka is, hiszen a különböző borok mellé rendkívül népszerű csemege. Egy kis dióval,almával, olívabogyóval és különböző sajtokkal csodát művelhetünk és gusztábbnál gusztább sajttálakat készíthetünk. De nem csak hidegtálat kínálhatunk! Íme néhány ötlet a rántott sajton túl!

Camembert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Camembert

Bár aranyáron mérik a sajtot, néha ki lehet fogni jó kis akciókat, és ilyenkor alkothatunk. A sült sajt a kedvenceim közé tartozik, szinte bármilyen formában.

1. ötlet: Camembert leveles tésztában

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (fagyasztott) 2 egész camembert 5 dkg dió durvára darabolva 1 darab egész tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A leveles tésztát négy egyforma részre vágjuk, a camembert sajtokat pedig félbe (vagy akkora darabokra, amiket még be tudunk csomagolni a leveles tésztába). A leveles tésztára helyezzük a sajtokat, majd kis batyukat formálunk. Tepsibe helyezzük őket (fedjük le sütőpapírral), s kenjük le a tésztákat a felvert tojással. Ezután szórjuk rá a durvára darabolt diót. Melegítsük a sütőt 180 fokra, majd légkeveréses funkcióval süssük addig, míg szép piros és ropogós lesz.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

2. ötlet: Grillezett gomolyasajt salátával

Igazából sima grillsajtot is megsüthetsz, de a gomolyasajt a legfinomabb.

A sajtot pácoljuk be olaj, kicsi só, zúzott fokhagyma és durvára őrölt bors keverékébe. Egy órát minimum érleljük a hűtőszekrényben, majd egy kicsit hagyjuk, hadd melegedjen szobahőmérsékletre. Forró olajban mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, vagy amíg olyanra nem pirul, ahogy mi kedveljük.

Salátával tálaljuk. A salátát kedvünk szerint elkészíthetjük, de igazán finom lesz, ha különböző magokat is adunk hozzá: diót, tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot és lenmagot. A sajttal ez ideális párosítás. Az öntet olívaolajos-citromos legyen!

3. ötlet: Sült Camembert fokhagymával

Ehhez válasszunk egy fadobozos Camembert sajtot! Távolítsuk el a papírcsomagolást a sajtról, majd helyezzük vissza a fadobozba. Vágjunk a közepére kereszt alakot, és helyezzünk itt el egy-két fokhagyma gerezdet, s locsoljuk meg olívaolajjal. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd tegyük rá a sajtot. Süssük a sütőben, míg a belseje meg nem olvad. Kínáljuk fokhagymás-olívaolajos pirítóssal.

Forrás: bbc.co.uk

4. ötlet: Melegszendvicsek

Ehhez csak egy tippet szeretnénk adni. Bármilyen melegszendvicset is készíts, a kenyeret az alufóliával fedett rácsra helyezd, s helyezd a sütőben felülre azt. A sütő legyen kb. 200 fokra előmelegítve és csak felső sütés funkciót használj. A sajtot hagyd megpirulni (nem mindegyik fajta képes erre – ezt tartsd szem előtt.) Ezzel a módszerrel éppen olyan lesz az étel, mint a kedvenc szendvicsezős helyeden.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.