2020.11.05. 14:22:58 13314 263

Így szárítsd ki hatékonyan az elázott cipőid!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősszel gyakran megviccel minket az időjárás. Remek humorának olykor az a vége, hogy a cipőnk, amit természetesen jobb idő reményben húztunk a lábunkra, csurom vizesen kerül le rólunk. Ilyenkor pedig jöhetnek a szárítási praktikák!

Vizes cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vizes cipő

A komfortérzet visszaállítása mellett van két másik fontos érv a cipőnk alapos kiszárítása mellett. Az egyik, az egészségünk, hiszen egy nyirkos cipőben előszeretettel tenyésznek a gombák és más kórokozók. Arról nem is beszélve, hogy a vizes cipőben könnyebben felfázhatunk, megfázhatunk. A másik nem elhanyagolható szempont, hogy a cipő is tönkre megy, ha nedves marad. Cél tehát a totális száradás. De hogyan?

A meleg sütőt, radiátort és hajszárítót inkább felejtsük el, egyrészt nem teljesen biztonságosak, másrészt nem is éppen hatékonyak. Amelyik hatékony lenne, például a sütő, az viszont kimondottan rosszat tesz a legtöbb lábbelinek. Ezek helyett a szárítógép lehet jó megoldás, de nagyon figyeljünk rá, hogy csak olyan talpalókat tegyünk bele, amik biztosan kibírják a magasabb hőhatást és válasszunk inkább kevésbé forró, lassabb programot. A legtöbb cipőnél azonban kerülendő hiszen a bőrállaga teljesen tönkremegy, a szintetikus cipők ragasztásai elengedhetnek, felületük porózus lesz.

Nagyon fontos! Sose tegyük hősugárzóra, kenyérsütőgépre vagy más tűzveszélyes kütyüre szárítani kívánt holmit. Itassuk ki rongyokkal

A fenti módszerek helyett tehát kíméletesebbet kell választanunk. Elsőként tömjük ki cipőnket erősen nedvszívó rongyokkal és ha ezek megszívták magukat, cseréljük ki őket. Ezzel jelentősen gyorsíthatjuk a száradást és a bőrcipők alakját is segíthetnünk karbantartani. Világos cipőknél ne használjunk sötét rongyokat, mert megfoghatja – legjobb választás az egyszerű fehér pamut vagy mikroszálas rongy.

Tartsd melegen!

A törölközőszárító radiátor is orvosolhatja a problémát, hiszen tűzveszélytől mentesen, mérsékelt, de folyamatos meleggel szárítja ki a cipőidet – akárcsak a törölközőket. Ekkor érdemes előbb sámfát tenned a cipellőkbe, amik megfelelő támasztást adnak nekik és segítenek az egyenletes átmelegedésben. Részesítsd előnyben a cédrusfából készített darabokat, mert azoknak fertőtlenítő hatásuk is érvényesül.

Mindig vedd ki a talpbetéteket a szárítás előtt – külön sokkal gyorsabban párolog el belőlük a nedvesség!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...