2021.01.19. 18:31:23 17732 408

Így süsd meg a karajt, hogy ne száradjon ki: Rakott karaj, rengeteg zöldséggel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sertéshús ebben a hidegben gyakrabban az asztalunkra kerül, kiváltképp a szárazabb karaj. Nem mindenki szereti azonban kirántani, sütve pedig hamar kiszárad. A következő recept megakadályozza, hogy száraz és kemény cipőtalpat kelljen a család elé tenned, és még a zöldségek is csúszni fognak.

Nyers karaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyers karaj

A disznóhús több vasat tartalmaz, mint a szárnyas, így ha alkalomadtán e mellett döntünk, nem fogunk kárt okozni az egészségünknek, sőt! Ha pedig megfogadod a tanácsunkat és sok zöldséggel sütöd meg a karajt, valamint még salátát is tálalsz mellé, akkor mindenféle tápanyaghoz hozzájuttok, és jól is laktok. Nem azt mondjuk, hogy diétás az étel, (sőt!):), de azért egyszer egyszer belefér.

Rakott karaj

  • 1 kg sertéskaraj, szeletelve
  • 10 dkg vékonyra szelt kolbász
  • 4 szelet bacon
  • 1-2 fej hagyma
  • 2 kaliforniai vagy kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • 1 dl olaj
  • só, bors, őrölt fűszerkömény, oregano, majoránna ízlés szerint

A karajt kb. 0,5-0,8 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A fűszereket összekeverjük az olajjal, majd a karaj szeletekre kenjük. Egy nagyobb tepsiben elfektetjük a hússzeleteket. A zöldségeket karikákra vágjuk, majd a húsra rétegezzük. Erre jön a kolbász szelet, majd lefedjük a baconnel.

Kb. egy órán keresztül 200 fokon sütjük, alufóliával lefedve. Ha már a hús alaposan megpuhult, levesszük a fóliát, óvatosan leöntjük vagy lekanalazzuk róla a felesleges hús levet, rátesszük a reszelt sajtot, majd kb 20 perc alatt készre pirítjuk. Ha van grillező fokozat a sütőnkön, az utolsó pár percre azt is bekapcsolhatjuk.

A zöldségek sorát bátran egészítsük ki gombával, fokhagymával, petrezselyemzölddel vagy akár zöldborsóval - attól függően, hogy mi áll a rendelkezésünkre.

A végeredmény egy vajpuha, nagyon szaftos és ízletes sült lesz.

Friss salátával és párolt rizzsel tálaljuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...