2022.12.06. 09:20:00 6800 272

Így lehet csodaszép zöld a fenyőd hetekig! Praktikagyűjtemény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kérdésre, hogyan is lehet sokáig a fenyőn tartani a tűleveleket, két opció közül választhatunk: Vagy tartsuk távol a macskát a karácsonyfától, vagy válasszunk műfenyőt! Na jó, félre a tréfával, a karácsony ennél komolyabb dolog.

Zöldellő karácsonyfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldellő karácsonyfa

Az élő fenyőfa vásárlása előtt el kell döntenünk, hogy mit is szeretnénk pontosan, milyen tulajdonságok a fontosak számunkra a karácsonyfa esetén. Amennyiben nincs elég helyünk vagy időnk egy földlabdás fenyőfa gondozásához, illetve kiültetéséhez, maradjunk a hagyományos vágott fenyőfánál.

Válassz jól fenyőfajtát!

Az aktuális kedvenc fa szép tömött ágairól messziről felismerhető normann fenyő, mivel eléggé tartós és a tűlevelek végei kellően kerekek ahhoz, hogy ne nagyon bökjenek. Viszont aki már vásárolt ilyen fenyőt, az tudja, hogy nem igazán van illata.
Ha igazi fenyőillatra vágysz, akkor a hegyes tüskékkel rendelkező ezüstfenyőt keresd. A bökős élményért cserébe a legtartósabb fát fogod kapni.
Ne feledkezzünk meg a lucfenyőről sem. Talán még emlékszel rá gyerekkorodból, hogy korábban szinte csak ez a fajta fenyőt használták karácsonyfának hazánkban is. Sajnos ennek a fának hiába van csodás illata, tűleveleit nagyon hamar ledobja amint fűtött helyre kerül.
A legcukibb nevű (és kinézetű) fajtát, azaz a cukorsüvegfenyőt ugyancsak vegyük számításba, ha nagyon kevés helyünk van, de mégis szeretnénk élő fenyőt a kisméretű műfenyők helyett.

Gondozd megfelelően a vágott fenyőfát!

Érdemes venni a fáradtságot, és kinézni a közeli kertészetekbe, ahol magunk választhatjuk ki azt a fenyőfát, amit kivágnak számunkra közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt. Így biztosan hosszabb életű lesz a karácsonyfánk, mintha hetekkel előbb megvásároljuk a ki tudja, mikor kivágott fák egyikét.
A frissen vágott fát aztán állítsuk a feldíszítéséig hűvös helyre, és gondoskodjunk időben olyan fenyőfatalpról, amelyik alján víztartály is van! A fa helyét ugyancsak találjuk ki előre, ne csak a szükséges áramforrás helyét vegyük figyelembe ilyenkor, de próbáljuk a fenyőt a fűtőtestektől minél távolabb elhelyezni.
A fenyőfa törzsének legalját a talpba történő beállítás előtt érdemes levágni, hogy azon keresztül több víz tudjon felszívódni a növénybe - akárcsak a vágott virágok esetében. A víz utánpótlásról folyamatosan gondoskodjunk!

Természetesen a kivágott fák valamilyen szinten minden próbálkozásunk ellenére is el fognak száradni egy idő - jó esetben 3-4 hét - után, így aki szereti hosszú ideig nézegetni a feldíszített karácsonyfáját, nyugodtan válasszon az ünnepekre műfenyőt. Azt azonban tartsuk észbe, hogy az igazán élethű darabok nem fognak a legolcsóbb beruházásaink közé tartozni.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...