2022.06.05. 14:05:28 7087 287

Így legyen higiénikus a konyhád 5 lépésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi 2 évben szinte minden a higiénia, a fertőtlenítés körül forog. A járvány megindulásakor sokunk túlzásba esett, aztán szépen lassan megtaláltuk az arany középutat. A higiénia természetesen most is fontos, pláne a konyhában! A lenti tippekkel sokat tehetsz a tiszta konyháért!

Konyhapult - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhapult

Némelyik tipp talán kicsit banálisnak is tűnhet, de általában sokszor az egyértelmű lépések maradnak ki, ezek felett siklunk el a legtöbbször.

  • Légy alapos! Azt már gyerekkorunk óta tudjuk, hogy mosatlan gyümölcsöt nem eszünk. Ügyelj rá, hogy alaposan moss meg minden gyümölcsöt, zöldséget, pláne, ha nyersen fogyasztod. Ha biztosra akarsz menni, meg is hámozhatod az adott „zöldet”.

  • A maradékokra is ügyelj! Tartsd az élelmiszereket, ételeket jól zárható csomagolásban! És ügyelj arra is, hogy használj fel mindent, lehetőleg még a szavatossági idő lejárta előtt!

  • Különítsd el! Az ételek feldolgozásánál érdemes arra is figyelni, hogy külön vágódeszkán szeld fel a zöldségeket, illetve a húst. Jó esetben legyen külön vágódeszka a zöldségeknek, húsoknak, pékáruknak. Főleg a nyers hús elkülönített feldolgozásra érdemes odafigyelni. Ami még fontos lehet, és jó lenne, ha megvalósítható lenne, az az, hogy a húsokon belül is válassz külön vágódeszkát a halaknak, szárnyasoknak, vöröshúsoknak. Ha lehet, süsd őket külön is.

  • Ami egyértelmű, de… Figyelj rá, hogy bármilyen alapanyaghoz nyúlsz a konyhában, főleg nyers húshoz, előtte alaposan moss kezet! Ez elengedhetetlen a megfelelő konyhai higiéniához!

  • Pakolj el időben!Ha megvolt a nagybevásárlás, a csomagtartóból való bepakolással még nem ért véget a művelet! Figyelj, hogy otthon időben kerüljenek a helyükre az egyes alapanyagok, főleg a hűtést igénylő dolgok!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.