2021.12.23. 17:25:00 8909 270

Így készül a Kinder likőr, amit csak a "nagyok" igyanak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Meglepő módon ez a csokoládés likőr még azoknak is ízleni szokott, akik nem rajonganak igazán az édes italokért. Próbáld ki egy liternyivel, hogy azután nagyobb mennyiségben is elkészíthesd :-) De csak csínján fogyasszátok!

Csokoládés likőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokoládés likőr

A tojáslikőrnek és forralt bornak karácsonyi kihívója akadt! Gyorsan elkészül és isteni finom, így biztosra veszem, hogy most további rajongókra talál ez a recept.

Kinder krémlikőr

Hozzávalók 1 literhez:

3 dl (magas zsírtartalmú) tej
2 dl habtejszín
200 g avagy 16 db Kinder tejcsokoládé szelet
8 dkg kristály- vagy nádcukor
2,5 dl (jó minőségű) vodka

Elkészítése:

  1. Öntsd össze egy edénybe a kimért tejet és a habtejszínt.
  2. Keverd bele a cukrot, majd tördeld bele a kibontott csokoládé szeleteket is.
  3. Kis lángon olvaszd össze a már edénybe került összetevőket. Vigyázz, hogy ne forrjon fel, mert akkor össze fog csomósodni a csoki!
  4. Ha a csokoládé sikeresen felolvadt, vedd le a tűzhelyről az edényt és add hozzá az utolsó alapanyagot, azaz a vodkát is az italhoz.
  5. Hűtsd ki teljesen, majd töltsd át zárható palackba.
  6. Az elkészült likőrt fogyasztásig tárold hűtőszekrényben.
  7. Fogyasztás előtt rázd fel a Kinder csokoládés alkoholos italodat!

Tipp: Házi pálinkával vagy whisky felhasználásával is elkészítheted. Az ital erősségét pedig az alkohol tartalmú összetevő mennyiségével állíthatod be.

Forrás: www.cookpad.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...