2015.06.16. 11:00:00 16946 394

Így készítsd el a halakat egyszerűen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mondják, hogy a portugálok több százféleképpen el tudják készíteni a halat és a tengeri herkentyűket, de neked nincs ennyi módszerre szükséged, csak egyetlen egyre, hogy finom és gyors halas ételeket varázsolj a családi asztalra.

Hal alufóliában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hal alufóliában

Nyáron szeretjük, ha az ételeink minél lazábbak és gyorsan elkészíthetőek. Persze jó, ha mindez nem megy az íz rovására. A halról nálunk a családban a halászlé, a rántott hal és az ecetes hal jut az eszébe mindenkinek, én azonban jobban kedvelem a sült vagy grillezett halakat. Igen ám, de a grill nem áll mindig a rendelkezésre. Ilyenkor jön jól az alufólia!

Süss halat alufóliában!

A tengeri halaktól a pisztrángig gyakorlatilag bármilyen halfajtát elkészíthetsz alufóliában. Sem nagy tudás, sem különleges fűszerre nincs szükség.

Egyszerűen csak fogd a halat, tedd az alufóliába, csepegtess rá néhány csebb citromot (vagy tégy rá egy fél szeletet) egy kis vajat, sót, borsot, csomagold be és süsd meg a sütőben! Voila! Ez lenne az alaprecept. Hogy egyáltalán ne kelljen edényt koszolnod és a körettel bajlódnod, készíts hozzá alufóliában (vagy csak úgy magában a sütőben), héjában sült burgonyát.

Paradicsomos lazac alufóliában – recept

  • 4 szelet lazac filé
  • 2 teáskanál olíva olaj és még 2 evőkanálnyi
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 apróra vágott paradicsom
  • 2 kockákra vágott újhagyma vagy póréhagyma
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű és oregano

Kend meg a lazacokat olívaolajjal, majd helyezd el őket az olajos felükkel lefelé alufóliadarabokon, majd tedd a halakat egy tepsibe. Keverd össze egy tálban a paradicsomot, a hagymát, sót és borsot, a citromlevet, a fűszereket és két evőkanál olívaolajat. Tégy a keverékből mindegyik halra, majd zárd le az alufóliatasakokat. Süsd körülbelül 25-30 percig.

A lazacot helyettesítheted bármilyen hallal, illeni fog hozzá.

Recept: foodnetwork.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.