2019.08.10. 16:45:26 8854 280

Így hűtsd le magad a vad hőségben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy dolgot szeretsz a nyárban, azt, amikor vége van? Esetleg élvezed a napsütést, de gyakran jut eszedbe, hogy ez azért már mégis csak túlzás? Sokan vagyunk, akik nem hűsölhetnek egész nap egy jól klimatizált munkahelyen, vagy pihenhetnek a hűsítő medence vízben. Ne aggódj, ha nem bírod a meleget sincs minden veszve! Olvass tovább a legjobb hűsítő praktikákért!

Hőség a kocsiban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hőség a kocsiban

Őrizd meg a hidegvéred!

A csuklóid hideg borogatásával, akadályt állíthatsz a túlmelegedés ellen. Másra nincs szükséged, csak egy (két) kisebb kendőre és hideg vízre, ráadásul útközben is működhet. Ha viszont otthon vagy, van egy másik remek módszer is a hőség ellen – a hűvös lábáztatás. Egy nagy lavórba tölts langyos vizet és adj hozzá egy deciliter ecetet. Legalább egy jó fél órát áztasd a lábad, de ha olyan tevékenységet végzel, akár hosszabban is benne maradhatsz. Az ecetnek köszönhetően nem csak kellemes, hűsítő lesz a lábfürdőd, de megvéded magad a lábgombával és egyéb strandon beszerezhető borzalmakkal szemben! Az áztatásnál figyelj, hogy a víz valóban csak langyos legyen, a jéghideg víztől ugyanis nyáron is felfázhatsz, megfázhatsz!

Jól esne egy hideg zuhany?

Ne tedd. A hideg zuhany talán jól esik, de utána jobban megvisel majd a hőség, mint előtte. Inkább hosszabb ideig zuhanyozz langyos, testhőmérsékletednek megfelelő vízzel. Ezt is kellemesnek érzed majd és a hatása is tovább tart. A túl hideg vízzel emeled a külső hőmérséklet és a bőröd hőmérséklete közötti különbséget, ezáltal még erősebben érzed majd a meleget. Ráadásul amíg hideg a bőröd, addig nem izzadsz, tehát a természetes hűtési rendszered sem „kapcsol be”.

Sok folyadék

Szinén szerencsésebb választás, ha nem jeges, csak hideg a víz, amit fogyasztasz, hiszen a forróságban a jeges itallal „leforrázod” a torkod. Viszont a sok folyadék nem csak az egészséged miatt javasolt – ha sokat iszol, jobban tudsz izzadni, az izzadtság pedig a tested automata hűtési funkciója!

Világos, szellős

Melegben kerüld a sötét színeket és a sűrű szövésű anyagokat. A műszálas sem a barátod, hiszen nem szellőzik olyan jól. A természetes, pamut, len, illetve len keverék anyagok nagyon jól szellőznek, a világ textilek pedig kevésbé szívják magukba a meleget. Azonban, ha hosszan kell napon tartózkodnod a hőségben, mégis inkább egy könnyű anyagból készült hosszú nadrágot érdemes választanod, ez ugyanis a bőröd hőmérsékletét tartja testközelben, szigetelőként működve a kinti forrósággal szemben. Akárcsak a hosszúszőrű kutyusok bundája – nyáron hidegen, télen melegen tartó funkcióval bír. Az öltözéked kiválasztása során ne feledkezz meg a fejfedőről se! Egy szalmakalap vagy baseball sapka nagy előny a tűző nappal szemben. Nem csak a napszúrás ellen véd meg, hanem azt is megakadályozza, hogy a hajad átforrósodjon és órákig melegítse a fejed.

Szünetek

Mindegy, hogy dolgozol, vagy épp nyaralsz, strandolsz, de ha tűző napon kell tartózkodnod, tudatosan szervezz bele szüneteket. Negyed óránként húzódj árnyékba néhány percre, így mindig egy kicsit visszahűlhet a szervezeted.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...