2016.05.01. 14:35:48 8774 263

Idén is éljen május elseje! - Ezért örülj neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos ebben az évben hétvégén ünnepelhetjük a munkát, állíthatunk májusfát és tölthetjük kellemesen május első napját pihenéssel, munkával, aktív vagy passzív kikapcsolódással. Talán így lelkesedésünk sem olyan nagy, mintha egy hosszú hétvégével lenne egybekötve ez a nap. De ezért jó, ha sorra vesszük, miért is jó nekünk a május 1.?

Május 1. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Május 1.

Aminek később is van jelentősége: a májusfa

Fiatal életem talán egyetlen nagy hiányossága, hogy soha nem volt májusfám. Mondjuk, ezzel megúsztam a kitáncolás körüli „partyszervezős” bonyodalmakat is. És igazából annyira nem is bánom.:-) De azért egy égig érő, színes szalagokkal díszített fa mindig mosolyt csal az arcomra.

Az örök páros: sör és virsli

Ha csak virsli, akkor szilveszter. Ha csak sör, akkor mondjuk a nyár ugrik be először. De ha a kettőt kombináljuk, akkor biztos, hogy mindenki előtt – még azok szeme előtt is, akik csak képeken láttak ilyet – feldereng a rég volt majálisok, sörsátorok, ringlispilek, körhinták emléke.

Majális

A fent írt sör és virsli „kombóval”, a sátorokkal, céllövöldével, ringlisekkel együtt eltűntek az igazi majálisok is. Persze, majdnem minden nagyobb, de akár kisebb városban is tartanak még majálist, de valamiért már sem a szervezők, sem a résztvevők lelkesedése nem olyan, mint anno.

Amikor még az IFÁ-k is virágba borultak: a felvonulás

Jómagam már ahhoz a generációhoz tartozom, akik igazi, május 1-jei felvonulást csakis videón, archív felvételeken láthattak. Ugyan divat a retro, és van, ahol még tartanak ilyet május első napján, lufikkal, színes táblákkal, de az igazi, felvonulós hangulatot ezek ma már aligha idézik fel a fiatalok, de még akár az idősebb generáció számára is.

„Jajj, úgy élvezem én a strandot!”

Mert ha jó az idő, kellemesen melegít, már-már éget a Nap, a szerencsésebbek megalapozhatják nyári barnaságukat. Mert ha jó az idő, akkor 1 hónappal előbb kezdődik a nyár. Mert ha jó az idő, akkor május 1-jén nyitnak a strandok!

Ha dalra fakadnál…:-)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...