2022.11.20. 08:28:04 5991 252

Hűvös spórolás – Így ne legyen energiafaló a hűtőszekrényed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Spórolós tippekből soha nem elég, pláne most! Igaz, környezetünk és pénztárcánk is hálás sokszor egy kis odafigyelésért, úgyhogy valószínűleg e jó tanácsok nagy részét nem árt, ha hosszú távon alkalmazzuk. Tegyük hűvösre a pazarlást, nézzük, hogyan tudjuk minél energiatakarékosabban használni a hűtőszekrényünket!

Hűtő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtő

Némelyik ötlet apróságnak tűnik, ám azt már régóta tudjuk, hogy „Sok kicsi sokra megy”, úgyhogy nem árt minden részletre odafigyelni.

Pakold be!

A frissen vásárolt, hűtőpultból kivett és hűtést igénylő termékeket azonnal tedd a hűtőbe, amint hazaértél. Ne hagyd, hogy felmelegedjenek, mert egyrészt nem tesz jót az élelmiszernek sem, másrészt a hűtődnek újra vissza kell hűteni, ami nem kevés energia a készüléknek.

Nem mindegy, hova pakolsz!

Hogy maximálisan ki tudd használni a hűtőd energiáit, alulra kerüljenek a gyorsan romló holmik, mint a halak, húsok. Itt van ugyanis a leghidegebb rész. Középre a tejtermékek, míg legfelülre a lekvárok, konzervek menjenek.

Utalozol?

Ha hosszabb utazást tervezel, és lehetőséged van rá, pakold ki a hűtőt és húzd ki a konnektorból, hogy feleslegesen ne fogyasszon.

Mi az ideális?

A hűtőszekrény 7°C-on, a fagyasztó pedig -18 C°-on működik a legideálisabban és a legenergiatakarékosabban. Nem érdemes „túlhűteni” egyiket sem, mert minél alacsonyabb hőmérsékletre hűtöd a szekrényt, annál több energiát fogyaszt majd.

Találd meg a legjobb helyet

Ha lehet, ne a tűzhely, vagy fűtőtest mellé kerüljön a hűtőszekrényed. Keresd meg a konyha lehűvösebb szegletét és alakítsd ki ott a hűtőd új otthonát! Ezzel is rengeteg energiát spórolhatsz meg!

Legyen rendszeresen!

A legújabb modellek általában már mind rendelkeznek úgynevezett No-Frost funkcióval, vagyis sem a hűtőtérben, sem a fagyasztóban nem történik jegesedés, de még csak pára sem keletkezik. Ám ha régebbi hűtőszekrényed van, ne feledkezz meg róla, hogy rendszeresen leolvaszd! A fagyos, jeges hűtő többet fogyaszt, egy igazi energiafaló!

Forrás: www.haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.