2019.04.16. 17:55:29 7597 247

Húsvét, most egyszer stresszmentesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár húsvétkor Krisztus feltámadását ünnepeljük, a mai világban már kevésbé a keresztény ünnepet, mint inkább a tavasz eljövetelét és családi hagyományt értünk alatta. A karácsony mellett ez az egyik legfontosabb esemény a keresztény kultúrkörben.

Családi húsvét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi húsvét

A nyugati országokban tojásokat rejtenek el és a gyerekek nagy örömmel keresgélik azokat. Nálunk a fiúk és férfiak verset mondanak és meglocsolják a lányokat (vízzel vagy kölnivel), amiért hímes vagy csokitojást, illetve pénzt kapnak.

Ahogy a magyar elnevezés mutatja, „hús-vét” előtt nagyböjttel, a hús elhagyásával tölthetjük napjainkat (ez szintén vallási eredetű, hisz Jézus is böjtölt a sivatagban). Mostanában ezt a rítust se tartják már sokan.

Az új élet és termékenység szimbólumával, a tojással csillapítjuk éhségünket ezután, illetve mi magyarok egy jó kis füstölt-főtt sonkával is.

Vidéken mindig kerül az asztalra füstölt kolbász is, de elengedhetetlen kelléke a húsvéti asztalnak a fonott kalács, a töltött tojás, torma, mustár és a franciasaláta is.

A rendőrség elég szigorúan veszi az ellenőrzéseket, vigyázzunk arra önmagunk és mások érdekében is, hogy ne fogadjuk el a házigazda pálinkáját, ha mi vagyunk a sofőrök aznap!

A negyven napos böjt alatt nemcsak önmegtartóztatásra, befelé figyelésre van lehetőségünk, de kicsit környezettudatosabbak is lehetünk, hisz a legújabb statisztikák szerint a húsmentes étkezés sokat csökkent ökológiai lábnyomunkon. Ebben segít a Kimbino is, nincs szükség többé papír alapú reklámújságokra, minden ajánlatot megtalálunk online gyorsan és kényelmesen. Készítsünk ez alapján egy bevásárlólistát, hogy semmit se felejtsünk ki, hiszen húsvétkor az üzletek java zárva tart és senki sem szeret utolsó pillanatban ide-oda rohangálni egy-egy hozzávalóért. Nézzük meg online a Lidl szórólapot, érdemes-e náluk bevásárolni! Ezek mellett más üzletek hirdetményeit is megtalálhatja a Kimbinón.

KimbinolKimbinol

Sokan a tavaszi nagytakarítást is a húsvét előtti időszakra tervezik. Ilyenkor egy alapos tisztítás mellett lecseréljük a függönyöket, terítőket, vidámabb színekkel töltjük meg a lakást. Alapvető húsvéti dekorációnak számít a tojás, a nyuszik és a virágok. Nem csak díszeket, hanem a takarításhoz szükséges kellékeket, tisztítószereket is beszerezhetjük a Kimbinón található akciós újságokból, így fájdalommentessé tehetjük a spórolást. Mióta a Tesco bejött Magyarországra, tudjuk, hogy a legkisebb is számít. Tekintsük meg heti ajánlatukat a Tesco akciós újságban!

Elengedhetetlen húsvétkor a tojásfestés. Szinte mindenhol lehet kapni tojásfestéket, ha azonban szeretnénk ügyelni környezetünkre, természetesebb anyagokat is választhatunk, például lilahagyma héjat, céklát, lilakáposztát, ezekkel is gyönyörű színt adhatunk a tojásoknak, és az ünnepek után nyugodtan meg is ehetjük őket, hisz semmilyen mérget nem használunk a főzésnél.

Egyre több embertől hallani, mennyire kellemetlen számukra a locsolkodás és ebben az időszakban inkább elutaznak otthonról. De ha van kislány a családban érdemes-e őt megfosztani annak lehetőségétől, hogy a szomszédfiú vagy egy iskolatárs meglocsolja? Avagy érdemes-e a kisfiút „megóvni” attól az izgalomtól, amit egy vers megtanulása és elmondása okozhat húsvéthétfőn?

Mint minden ünnepben, a húsvétban is talán az a legjobb, hogy a családtagok úgy érzik, össze kell jönniük és jókat ehetnek, beszélgethetnek. Épp ezért próbáljunk meg ne az előkészületeken, takarításon stresszelni, hanem élvezzük az együtt töltött időt a családdal! A nagytakarítást áttehetjük egy kevésbé hektikus időszakra is és a család többi tagját is bevonhatjuk a készülődésbe. Ha pedig olcsó tisztítószerre lenne szükség, a Kimbino segít megtalálni az akciós ajánlatokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...