2017.03.28. 14:01:23 11497 311

Húsvét hétvégén kerülj tavat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Húsvét hétvégét sokan arra használják, hogy elutazzanak. Ha nem fér bele egy több napos kirándulás a keretbe, írunk egy kis kedvcsinálót a három kedvenc tavunkhoz, amelyeket egy nap alatt megkerülhetsz, kiváló családi program.

Badacsony (kép: wikipedia) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Badacsony (kép: wikipedia)

Velencei tó

Kezdünk a legkönnyebbel, és a budapestiek számára legkönnyebben elérhetővel. Velencére nagyon gyorsan el lehet jutni, még csak autózni sem kell hozzá. Az igazi kényelmet az jelenti, hogy nem kell a kerékpárokat a tetőcsomagtartóra szerelni, akárhány darabot is visztek. Természetesen érdemes kinézni egy késő délutáni vonatot, amivel visszaindultok - az egész túrára bőven elég lesz 5-6 óra. A tó körüli kerékpár út kb. 35 km, kényelmesen meg lehet tenni három óra alatt, de ha már ott vagytok, és szép az idő, álljatok meg gyakran, fagyizzatok és egyetek is egyet. Így már egész napos programként is kiváló, egészen kicsi gyerekkel is.

A Velencei tó (kép: wikipedia)A Velencei tó (kép: wikipedia)

Balaton: kis kör

A Balaton körüli kerékpárút kb. 200 km, ezt egy napra gyerekkel nem feltételnül ajánlott. :) Ezért válaszd csak a “kis kört”, Siófoktól indulj el dél felé, Szántódról a révvel átjutsz Tihanyba, onnan pedig észak felé vissza Siófokig. Ez azért már hosszabb út mint a Velencei tó körüli, kb. 70 km-es táv, de ez is abszolválható 1-2 nagyobb és 2-3 kisebb megállással is egy nap alatt. Amire figyelj az az, hogy Balatonalmádi után kicsit emelkedősebb lesz, egészen Aligáig, ahol is egy igen meredek lejtő vár majd - sajnos ez a szakasz pont az autókkal közös úttesten van, és egy vasúti átjárót is keresztez! Viszont amikor felérsz a dombra, megérted, miben verhetetlen a déli part: csodálatos kilátás nyílik a Balatontól északra elterülő vidékre.

Siófok, a Sió csatorna (kép: wikipedia)Siófok, a Sió csatorna (kép: wikipedia)

Fertő tó

A végére maradt a leghosszabb, a Fertő tó körüli kerékpárút teljes hossza kb. 120 km. Eltévedések nélkül, ami azért mind a magyar, mind az osztrák oldalon megtörténhet.

A három közül talán ez van a legmesszebb, és ez a leghosszabb, viszont az osztrák oldalon az utak mindenért kárpótolnak majd. Na és persze a látvány is. Ide érdemesebb autóval menni, a hosszabb út miatt nehezebb kiszámolni az érkezést, így ha kicsit meg is késtek - például egy defekt miatt - akkor sem kell éjszakára gyorsan szállást keresnetek. Na és persze a három közül talán itt akad majd a legtöbb látnivaló, és itt akartok majd leggyakrabban megállni fotózni. :)

Fertőrákos (kép: wikipedia)Fertőrákos (kép: wikipedia)

Ha eltévednél

Én a Here WeGo navigációt használom kerékpáron, mert tud bringás útvonalat is tervezni. Sajnos nem mindig a legjobb utat választja (értsd: néha már-már járhatatlan földutakat is belevesz), de legalább ingyen van, és offline. A Fertő tó megkerüléséhez el ne felejtsd letölteni az Ausztria térképet is!

Android: link iOS: link Windows Phone: link

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...