2019.08.23. 10:20:23 7544 215

Hozd meg a gyerek kedvét a szeptemberhez! – Iskolakezdés vidáman
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyáriszünet lazasága, az iskolamentes hetek, még a legszorgosabb gyermeknek is általában jobban tetszenek, mint a szeptemberi iskolakezdés gondolata. Kerüljétek el a nyüglődést, vigyetek egy kis színt a kötelezőbe, és hozd meg a kicsik kedvét az iskolakezdéshez! Hogyan? Segítünk, olvass tovább!

Iskolatáska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Iskolatáska

Ha visszagondolsz, te magad mennyire utáltad a szeptembert augusztusban, mikor iskolás voltál? Vége volt a nagyiéknál töltött „mindent lehet” heteknek, a késői lefekvéseknek, a szakadatlan jóidőnek, a strandolásnak, a dinnye-uzsonnának. Rád telepedett az érzés, hogy újra egész délelőtt megmondják majd mit csinálj, nem lehet rohangászni, játszani, tanulni kell, jónak lenni, szépen ülni. Nos, a mostani kisiskolások sem éreznek másként ezzel kapcsolatban. De hát mit tehetnél? Iskolába menni kell. Tehát – érd el, hogy várják a sulit!

Közös rákészülés

Az utolsó 1-2 hétben már csináljatok sulis dolgokat. Menjetek el bevásárolni (listával), amin a gyerkőc pipálhatja, ami megvan. Legyen választása, legyenek a tanszerei számára szerethetők. Ne félj, hogy túl izgalmas füzetet vagy tolltartót választ, nem ez fogja elvonni a figyelmét – de örömmel várja majd, hogy az új holmikat a barátai is lássák. Készítsetek egyedi füzetborítókat! Színes papír és ragasztóstift kell hozzá, semmi más! Lehet egy nyári emlék, egy kedvenc állatka, vagy valami menő figura a füzetek elején és büszkén mesélheti majd, hogy azt az egyedi borítót Ő készítette. A tankönyvek bekötésében is segíthet, ha van kedve, és ha ráírja a nevét a füzetekre, akkor egy kis írás gyakorlást is belecsempésztél az utolsó nyári napokba.

Idézd fel a kis barátokat!

Kérdezd meg, hogy mit fog mesélni „Lacikának”, név szerint említsd az osztálytársakat, akik kedvesek a szívének. Idézzétek fel az elmúlt tanév nagy pillanatait, hogy mik voltak a legjobbak, legérdekesebbek.

Motiváció és célkitűzés

Kérdezd meg a gyermeket, mi szeretne lenni, ha nagy lesz? Autószerelő? Állatorvos? Ahhoz a matek nagyon fog kelleni, vagy épp a természet ismeret. Akkor hogyan is juthat el odáig? Mindent jól meg kell tanulni. Tűzzetek ki apró célokat. Az első három hónapban szerez három mosolygós fejet. Vagy, hogy tutira nem lesz 4-ese természetismeretből. Mindig legyen rövid, belátható, önmaga által kitűzött az elérni kívánt cél és ha nem tűnik reálisnak is támogasd! Lehet, hogy nem lesz a NASA űrrepülő pilótája. De ha ez motiválja, akkor ez egy remek cél! A pályaválasztást egyébként évről évre érdemes a gyermekünkkel átbeszélni, hogy amikor nyolcadikos lesz, már több ötleten túl legyen, sok oldalról tudja vizsgálni a kérdést. Reális képe legyen az erősségeiről, a képességeiről, a saját érdeklődési köréről. Hiába akar valaki orvos lenni, ha a kémiától és a biológiától a hideg kirázza.

Félelmek és megoldások

Egy spontán beszélgetés során érdeklődd meg, hogy tart-e valamitől a tanév kezdést illetően. Lehet, hogy meglepő válasza lesz, de bármit is mondd, vedd komolyan. Nem volt túl sok barátja, vagy aki volt elment? Beszéljetek róla, ki az, akivel szívesen barátkozna és mit tudtok tenni, hogy elinduljon az ügy. Nem ment jól valamelyik tantárgy? Ha van kedve, dolgozzatok egy kicsit előre.

Az előttünk álló évnek mindig megvan a lehetősége, hogy minden eddiginél jobb legyen!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...