2024.07.11. 08:31:05 5804 195

Honnan tudhatod, hogy megismerted a nagy Ő-t? Ezek a lehetséges jelek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden ember vágyik arra, hogy szeretve legyen és maga is szerethessen. A szeretetnek pedig sokféle megmutatkozása lehet, melyek közül mi most egyet emelünk ki: a szerelmet. Erről a láthatatlan erőről, amelyről sokan ma is úgy vélekednek, hogy amennyiben igaz és tiszta, még a halálnál is erősebb. Kimondva vagy kimondatlanul még ma is él és virul a nagy ő keresésének izgalmas, személyre szabott, mégis a maga különleges módján, egyetemesnek mondható kalandvágya.

Új szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új szerelem

Keressük, titkon fürkésszük, hogy vajon mikor toppan be Mr. vagy Mrs. Big az életünkbe

Olykor eszünkbe jut az a közhiedelemmé edződött vélekedés, mely kimondja: akkor fog betoppanni az életünkbe a hőn sóvárgott nagy szerelem, amikor nem is számítunk rá. Ilyenkor kissé elcsitítjuk belső vágyakozásunkat, és próbálunk úgy tenni, mintha nem igazán érdekelne bennünket a dolog. A szerelemről „veszélyes” beszélni, hiszen félő, hogy közben belesüppedünk az érzelgősség, negédesség vagy nevetségesség csapdájába. Mindazonáltal érezzük és tapasztaljuk, hogy sok egyéb mellett, a szerelem és párkapcsolat kérdése is átalakulni látszik a 21. század elején.

Dr. Maria Baratta pszichoterapeuta is feltette a kérdést a Psychology Today egyik cikkében, mégpedig olyan formában, hogy: Miért vesződünk a partnerkereséssel? És: Valóban szükségünk van-e egy partnerre? Baratta megjegyzi, hogy munkájának és hivatásának tekinti azt, hogy segítsen a hozzá fordulóknak abban, hogy megtalálják és megvalósítsák életcéljaikat. Ennek pedig gyakran elmaradhatatlan részét képezi a partnerkeresés. E tekintetben olyan kulcsponti kérdésekre szükséges választ találni, mint az, hogy: „Miért vágyom egy partnerre?” vagy: „Valóban szüksége lehet-e egy független embernek egy partnerre ahhoz, hogy boldognak érezhesse magát az életben?” Erre a kérdésre minden esetben az egyénnek kell válasszal szolgálnia. Lehet utat mutatni, keresni a megfelelő irányt, ám a döntés végső soron mindig az egyénre tartozik, és csakis rá.

Ma a szerelem, a párkapcsolat és a szerepek újradefiniálása zajlik

Az egyénnek ma sokkal nagyobb szabadsága és önrendelkezése van, mint az ezt megelőző korokban élőknek volt. A kultúrák többségében ma nő és férfi egyaránt eldöntheti, hogy egyáltalán akar-e családot alapítani vagy erős baráti hálózatot épít maga köré. Dönthet úgy, hogy összeköti partnerével az életét, és jóban-rosszban kitart mellette, ám azt is megteheti, hogy önmaga legjobb verzióján dolgozik, és valamilyen módon segíti a közösséget, ahol él. Ám az is megeshet, hogy időközben módosít korábbi döntésein, példaként azért, mert feltűnt valaki a látóhatáron. Meglehet, hogy ő lesz az, akire várt, avagy nem várt, most mégis itt van. Valami megváltozott benne és körülötte egyaránt. Újabb kérdések merülnek fel. Köztük az is, hogy:

Honnan tudhatom, hogy éppen ő a nagy Ő?

Többek között a Marriage.com által felsorakoztatott jelekből következtethetünk arra, hogy talán valóban van értelme komolyabb kapcsolati vizekre evezni. Melyek ezek?

  • mellette értékesnek érzed magad,

  • szavakkal, tettekkel, egész lényével azt sugározza: fontos vagy számára,

  • mindig ott van melletted, amikor szükséged van rá,

  • arra ösztönöz, hogy valósítsd meg az álmaidat, és a megvalósításban is támogat téged,

  • mellette felszabadult vagy, lehullanak a leplek és maszkok, boldog és kiegyensúlyozott vagy,

  • őszinteség, lojalitás, egymás megbecsülése lengi be a kapcsolatotokat,

  • nem riadtok vissza a mély, nyílt és egyenes beszélgetésektől,

  • vannak közös terveitek, sűrűn szóba hozzátok a „mi” jövőjét,

  • sokat nevettek együtt,

  • minden jó/rossz hírt először egymással akartok közölni,

  • minden módon szeretni akarjátok egymást, igénylitek egymás társaságát,

  • feltárjátok egymás előtt az érzéseiteket, elképzeléseiteket, meglátásaitokat,

  • mindketten fejlődtök, és jobb embernek érzitek magatokat egymás mellett,

  • hasonló értékekkel és erkölcsi mércével bírtok.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...