2020.01.27. 16:54:34 13423 351

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Online eladás és vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online eladás és vásárlás

Az Aliexpress.com, Wish.com és Alibaba.com vásárlós oldalak ugyanazon a stratégián működnek, körülbelül ugyanazokat a termékeket sorakoztatják fel és az árakban sincs jelentős eltérés. A világ közel minden tájára eljuttatják a Kínában gyártott remekműveket, igen baráti, kínai piacos áron. Mit lehet kapni, hogy működik, mennyire biztonságos és mennyit kell rá várni? Minden van, ami valaha eszedbe jutott. Meg az is, ami nem.

Dolgok, amiket már nem kapsz itthon. Kiegészítők, amiket még nem kapni itthon. Holmik, amikről azt sem tudtad, hogy léteznek. Tárgyak, amikről nem akarod tudni, hogy léteznek. A dekor- és mindenféle kozmetikumoktól, a játékokig, autós, informatikai, telefonos és lakberendezési kiegészítőkön és ruházati termékeken át gyakorlatilag minden kategória kincseit megtalálod. Ünnepi kiegészítők tekintetében a sláger termékek jelentősen olcsóbban vásárolhatók meg és szintén minden IS van, mi szem szájnak ingere. Persze jó előre kell gondolkodni, szóval már böngészheted is a húsvéti asztaldíszt!

Nagy előny az ár

Ezek a termékek olykor rendkívül olcsók, máskor annak tűnnek. Például taktikus marketingfogásként nagyon sok mindent hirdetnek ingyen vagy 2-300 forintnak megfelelő összegért. A szállítási díjban pedig kompenzálják ezt az összeget és végül az ingyenes holmiért is van, hogy jócskán fizetsz. Azonban ezzel együtt is sokszor jobban megéri, mint itthon megvásárolni 3-400 százalékos kereskedői haszonnal megfejelt összegért.

Még egy trükk, amit előszeretettel bevetnek: bántóan magas összeg szerepel az ár fölött áthúzva, mintha akciós lenne. De nem, az a termék sosem került annyiba és nem is fog.

Nem jön meg holnap, de van garancia, ha később sem

Hetekig utazik a csomag, amíg hozzád elér, tehát ha ajándékot vásárolsz, jó előre ki kell gondolnod. A termékeknél rögzített szállítási idő inkább csak tipp. Azonban, ha az ígért napokat követően sem jön meg a csomag, visszakérheted az árát, ez többnyire gördülékenyen szokott működni, gépi ügyfélszolgálat segítségével. Ha már húsvétra, vagy tavaszvégi születésnapra vásárolnál, jól át kell gondolni, hogy még az alkalom előtt ideérjen a csomag. Egy-másfél hónappal legalább számolj és az egyébként feláras expressz kiszállítás sem jelenti feltétlenül azt, hogy valóban pontosan 7-8 nap múlva a kezedben tarthatod szerzeményed.

Pár szót a minőségről

Tartja a mondás, hogy az az igazán drága, ami olcsónak tűnik, de nem jó semmire. Sajnos olykor a Kínából rendelt holmiknál is ebbe a hibába esünk, egy tucat kacat nagyon olcsón is csak egy tucat haszontalan kacat. Vannak persze olyan dolgok, amiknél nem lehet panasz a minőségre, de mindig érdemes az értékeléseket elolvasni és az összes képet végig nézni. Ugyanis némelyiknél van rá lehetőség, hogy a vásárló is töltsön fel képet – ekkor a néha meglepő valósággal szembesülhet az ember. A leginkább átverős kategória a ruháké, olykor fel sem ismerjük, hogy melyik rendelés is lehetett tulajdonképpen. A csomag érkezte után értékelhetünk boltot, kiszállítási időt és terméket egyaránt, illetve mi magunk is tölthetünk fel képet a kapott holmiról.

Az elektronikai cikkekkel, mutatós dekorációs égősorokkal azért érdemes óvatosnak lenni, nem igen lesz hol reklamálni, ha leég a ház. Más kérdés, hogy jó eséllyel a hazai boltok egy részében ugyanezt kapod meg, jóval drágábban. Azért felügyelet nélkül inkább ne hagyj távol-keletről rendelt elektromos holmit bedugva!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában