2017.01.18. 14:00:30 13535 312

Hólapátolás - ahogy a modern ember csinálja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kereket sok ezer éve feltalálta az emberiség. Valószínűleg a hólapátot még korábban. Szinte fura, hogy ezt a kettőt még soha nem ötvözték. Egy kütyü, amivel ha nem is szórakozásnak, de legalább elviselhetőnek tűnik a hó eltakarítása.

Hólapátolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hólapátolás

Fizikusok kiszámolhatják

A hólapátolásban a legnehezebb a lapát emelgetése. Ezt teszi lényegesen könnyebbé, ha a testsúlyunk is besegít.

Ügyeskezű mesterek megcsinálhatják

Azért valljuk be, annyira nem egy bonyolult szerkezet. Sőt, pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. El tudom képzelni, hogy ügyesebb kezű ezermesterek otthon is elkészítik, például egy biciklikerék hozzáadásával.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.