2015.08.06. 14:06:37 33355 196

Hogyan vedd ki a kávéfoltot szinte mindenből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kávét magadra borítani könnyű, mindössze a pillanat műve, de kivenni a foltot már sokkal nehezebb. Ráadásul mindig a legalkalmatlanabb időpontokban történik, és nem lehet felkészülni rá. A kávéfolt eltávolítása viszont egyszerűbb mint gondolnád.

Kávéfolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávéfolt

Ha az ingedre öntöd

Hideg vízzel dörzsöld át a foltot, amíg el nem halványodik. Utána áztasd be hideg vízbe, majd adj hozzá folteltávolítót, végül mosd ki a szokásos módon. Ha a kávéba tej is volt vagy tejszínhab, olyan mosószert, folttisztítót használj, ami zsíroldót is tartalmaz.

Kávéfolt a kanapén

Egyszerű mosogatószerrel és vízzel dörzsöld át. Kb. 1 evőkanál mosogatószerre és két csésze hideg vízre lesz szükséged. Egy tiszta ronggyal vagy szivaccsal dörzsöld foltot, amíg el nem tűnik, majd utána tiszta vízzel mosd át, végül itasd fel a vizet róla egy száraz ruhával, amennyire csak tudod.

Ha a szőnyegre ömlött

Itasd fel a kávét annyira, amennyire csak lehetséges egy papírtörlővel. Ezután keverj össze egy evőkanál mosogatószert, egy evőkanál ecetet és két csésze meleg vizet. Dörzsöld be ezt a keveréket a foltba, majd hagyd hatni, ezután egy száraz ruhával alaposan dörzsölöd át. Végül tiszta vízzel is menj rá a folt nyomára, öblítsd és végül töröld szárazra, amennyire csak tudod.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...