2015.07.03. 17:36:03 10920 236

Hogyan távolítsuk el az izzadtság foltokat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a kérdés a hőségriadó derekán egészen aktuális, hiszen mindannyian izzadunk. Van, aki kevésbé, van aki jobban, de hidd el, mindenki találkozik ezzel a „problémával”. Igazából nem is az izzadással van a baj, hiszen az egy természetes jelenség. No, de a szag és a foltok... Kevésbé elfogadható dolgok. Így szabadulj meg tőlük!

Izzadtság folt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Izzadtság folt

A sárga foltok ellen

A sárga foltok akkor jelennek meg, amikor az izzadás és az izzadásgátló termék kombinációja lerakódik a ruhára. Általában a fehér és világos ruhák színeződnek így el, de a sötét színeken is meglátszik előbb utóbb a nyom. Ráadásul még meg is keményedhet ettől a ruhanemű, így kényelmetlen lesz a viselése egy idő után. Mit tegyél?

Először kb. 15 másodpercig tartsd hideg víz alá, hogy az lerakódott só és egyéb anyagok lekerüljenek a ruhaneműről, majd dörzsölj bele folteltávolító folyékony mosószert, végül áztasd kíméletes, fehér vagy színes ruhákhoz ajánlott fertőtlenítő szerben (a fehér ruhát fehérítőben, a színeset színesekhez való mosószerben). Az áztatáshoz használt víz olyan meleg legyen, amit a címke megenged. Ezután mosógépben kimoshatod a szokásos módon.

A szag ellen

Az izzadtság igazából szagmentes, a szagért azok a baktériumok a felelősek, melyek elszaporodnak napközben. Egy csésze szódabikarbóna hozzáadásával megszabadulhatsz a ezektől is. Kézi és gépi mosáskor is használhatod a szert, színes és fehér ruhákhoz egyaránt. Ha nagyon makacs a bűz, oldj fel három evőkanál sót meleg vízben és legalább egy órát áztasd benne a felsőt. Utána mosd a szokásos módon.

Előzd meg!

  • Ne használd az izzadásgátlókat túlzott mennyiségben!
  • Mielőtt felveszed a felsőt, várj egy kicsit, hogy megszáradhasson az izzadásgátló.
  • Nyáron válaszd inkább a golyós dezodorokat, lehet ma már fekete és fehér ruhához valót is kapni. Ezek használatával kevesebb lesz a lerakódás.
  • Használhatsz természetes izzadásgátlókat is, ezek igazából nem az izzadást fogják megakadályozni, hanem a baktériumok elszaporodását, így az izzadásnak nem lesz szaga.
  • Itt olvashatsz izzadás elleni tippeket>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!