2022.12.22. 09:20:00 5673 198

Hogyan szervezz mókás szabadulószobás játékot a vendégeidnek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Játszani mindig jó, akárhány éves is az ember. A közös játék pedig oldja az egymást rég nem látott, vagy újonnan barátkozó emberek feszültségét (és rejtett jellemvonásokra is fényt derít). Éppen ezért a nem túl nagy társaságok számára jópofa szabadulószobához hasonló rejtvénysorozatot is kitalálhatunk.

Szabadulószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szabadulószoba

A vezérelt feladatokból álló közös gondolkodás minimum 30-50 percig le tudja kötni a társaságot, és jó alapot nyújt a további társalgáshoz. Természetesen nem csak felnőttek részére találhatunk ki ilyen tematikus esteket, de gyerekzsúrokat is színesíthetünk szabadulószobás játékkal.

Hogyan állj neki az otthoni szabadulószoba megalkotásának?

  1. Vedd számításba a leendő játékosok életkorát, számát és érdeklődési körét!
  2. Vedd figyelembe a rendelkezésre álló helyszín adottságait! Az a legjobb, amikor 2-3 helyiséget is be tudsz vonni a színtérbe.
  3. Találd ki a tematikát! A magánnyomozós és a történelmi témájú sztorik a legtöbb különféle összetételű társaság esetén beválik, de a varázslatos lényekkel vagy a kincsvadászattal kapcsolatos kérdésekkel sem lehet mellé lőni.
  4. Írj egy rövid történetet, ami a játék gerincét alkotja majd! Egy pár mondatos bevezetést érdemes felolvasni a játék megkezdésekor, hogy a játékosok bele tudjanak helyezkedni a történetbe.
  5. Amennyiben indokoltnak tartod (és természetesen kivitelezhető), szerezz be néhány jelmezt vagy kiegészítő kelléket (paróka, szemüveg, varázspálca, játékpisztoly stb.) a hangulat fokozásához.
  6. Fogalmazd meg a játékosok által végrehajtandó konkrét célt!
  7. Szedd 3-4 pontba a fő lépéseket, amelyeken keresztül elérhető ez a cél!
  8. Találd ki a megoldandó rejtvényeket és a végrehajtandó feladatokat, amelyek teljesítésére szükség lesz a sarokpontokon történő továbbjutáshoz!
  9. Szerezz be minden eszközt és kelléket ahhoz, hogy a játékosok végrehajthassák a nekik kiszabott feladatokat!
  10. Modellezd le a játékot! Ehhez szükség van minden egyes elem (pl. irányt mutató felirat) és eszköz tervezett helyére történő kihelyezésére, hogy végig játszva a saját játékodat kiderülhessen mennyi a játékra szánható optimális időtartam, és ennek során lehetőség van annak felderítésére is, hogy tényleg mindenre gondoltál-e.
  11. Helyezz kilátásra nyereményt arra az esetre, ha időn belül sikerül megoldani a rejtvényt! Amennyiben ki tudsz találni valami jópofa “büntetést” a sikertelenség esetére, azzal motiváltabbá teheted a társaságot a játék iránt.

A játék annál sikeresebb lesz, minél kerekebb történetet és minél izgalmasabb feladatot találsz ki. Gyerekek esetén ragaszkodj a 30 perces limithez, hogy ne unhassák meg idő közben a feladatmegoldást, míg felnőttek esetében bátran célozd meg az 1 óra játékidőt. Nosza, porold le azt a híres fantáziát!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!