2019.12.16. 14:10:20 8403 272

Hogyan NE egyél spagettit?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évente 2.900.000 tonna tészta készül Olaszországban, ebből az országon belül elfogyasztott mennyiség 1.609.919 tonna, 28 kg (!) fejenként. 1.393.403 tonnát pedig exportálnak.

Spagetti evés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spagetti evés

185 tésztagyár működik az országban. Gombóc Artúrnál megtanultuk, hogy hányféle csokifajta-forma létezik, és mind nagyon szerethető.

A tésztának is számos fajtáját gyártják, azt sem tudni pontosan mennyi van ezekből. Megkülönböztethetőek forma, töltelék szerint, illetve hogy tojás alapúak-e, milyen lisztből készültek stb. Mindezek meghatározzák azt is, hogy melyiket, milyen szósszal lehet tálalni. Hazánkban a spagetti forma a legelterjedtebb. Most eláruljuk, hogyan NE együk ezt a fajta tésztát, amennyiben olasz módra szeretnénk fogyasztani.

Először is: bármily’ furcsán is hangzik ez nekünk, magyaroknak, ezt a tésztaételt mélytányérba tálaljuk. Továbbá csak villát helyezzünk a tányér mellé, kanállal semmiképp se fogjunk hozzá az evéshez! Késsel se vágjuk darabokra, mintha rántott húst készülnénk enni. Inkább a villát kicsit megdöntve, azt egy adag (2-3 szál) spagettibe szúrva, tekerő mozdulatokkal igyekezzünk végrehajtani az először tán nehéznek tűnő műveletet. Amennyiben eredményesen evőeszközünkre varázsoltuk a vágyott tésztamennyiséget, emeljük a szánkhoz és engedjük át magunkat az gasztronómiai élvezetnek.

Még egy-két apróság, amit ne tegyünk, ha hosszú „pastát” fogyasztunk: A szalvétát mindig tartsuk a közelünkben, lehetőleg terítsük magunkra, így elkerülhetjük, hogy a szósz maradandó nyomokat hagyjon a ruhánkon.

... és végül: NE utánozzunk porszívót,amikor végre a finom falat a szánkba kerül, a szürcsöléses-szippantós műveletet hagyjuk meg arra az alkalomra, mikor ázsiai tészta kerül az asztalunkra! Jó étvágyat, avagy buon appetito!

Szerző: KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.