2020.10.29. 17:54:36 9653 236

Hogyan lehet fenntarthatóbb az öltözködésed?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fenntarthatóság tükrében azzal tesszük a környezetünknek a legjobbat, ha minimalizáljuk a vásárlásainkat. Na de, még mit tehetünk a fenntarthatóbb öltözködésünkért?

Ruhahalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhahalom

Hölgyeim, be kell ismernünk, mindannyian kerültünk már euforikus állapotba, ha egy új trendi ruhát vettünk észre a ruha üzletben kiállított próbababán. Viszont érdemes elgondolkoznunk azon, hogy vajon a gardróbunkba mennyi olyan ruhadarabunk van, amit bizonyos okok miatt már egyáltalán nem hordunk? Ebből fakadóan kezdett a ruhaipar is foglalkozni az újrahasznosítás és újra feldolgozás fogalmával, az utóbbi ráadásul kevésbé terheli meg a környezetünket.

Az újra feldolgozott ruhákból és textilhulladékokból egy teljesen új terméket hoznak létre. A megvásárolt, elhasznált vagy eldobott anyagok mind alkalmasak arra, hogy újra feldolgozott ruhaként kerüljenek a boltok polcaira. Minden esetben újra gondolt tervezésről beszélhetünk, amitől egyediek lesznek ezek a holmik, így biztos lehetsz benne, nem egy tömeggyártású darabot tartasz a kezedben.

Vedd elő a régi ruháid!

Ugyan mi nem tudunk ipari körülmények között új ruhát varázsolni a meguntból, de szerencsére varrónői végzettséget sem kell szereznünk a feladat elvégzésére. Csupán minimális kézügyességre van szükség, na és persze a nem használt ruháidra. Kopott a nadrágod? Olcsón beszerezhető ruhafestékkel szinte újszerű állapotban tudod visszahozni a napi viseleteid közé. Egyáltalán nem kell búcsút intened a divatjamúlt daraboknak, sokszor elég csak egy gombot felvarrnod, vagy levágnod az ujját, illetve egy kis rojtolással is trendibbé teheted. Mindez persze, ha úgy érzed nem menne, még mindig kérheted egy profi varrónő segítségét, aki gond nélkül alakítja át a ruháid.

Használt ruhák?

Manapság már nem ciki turkálóban vásárolni. Az egyre elterjed second hand üzletek nagyon népszerűvé és elfogadottá váltak. Nem is meglepő, hiszen fantasztikus kelméket lehet felfedezni bennük. Bár, egy jó turkálót találni nem is olyan egyszerű és sokszor időigényes elfoglaltság rálelni a hozzád illő gyöngyszemre, de mindenképpen megéri, hiszen azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az egyik legkárosabb iparágunkat, mint a divatot is fenntarthatóvá tudjuk tenni az itt vásárolt áruval.

Tipp: A turkálóban vásárolt darabokat egészítsd ki új, lehetőleg fenntartható forrásból származó ruhákkal, és cserébe igazán egyedi ruhatárral büszkélkedhetsz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában