2015.05.12. 12:05:06 7636 138

Hogyan legyen szebb bőröd egy éjszaka alatt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezt a kérdést inkább úgy kellett volna feltennünk, hogy hogyan lesz minden reggel szép bőröd. Hiszen a ragyogó arcbőr titka a rendszeres ápolás, így a következő 5 pont elvégzését naponta célszerű elvégezni, illetve betartani, így reggel öröm lesz a tükörbe nézni.

Smink lemosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink lemosás

1. Tiszta arcbőrrel feküdj le!

Mindenképpen távolítsd el a sminket lefekvés előtt egy kímélő arclemosó tejjel. Ezután használhatsz egy alkoholmentes tonizálót, ami eltávolítja a maradék szennyeződést és elősegíti a hidratálást. Egyszer egy héten nyugodtan használhatsz bőrradírt is, ezt akár te magad is elkészítheted.

Házi praktikák a zuhany alatt: bőrradírok a szép bőrérth

2. Használj éjszakai krémet!

Éjszakára nem szükséges a zsíros hidratáló krém, mert az eltömíti a pórusokat, így a bőröd nem tud megválni a méreganyagoktól. Használj egy könnyű éjszakai krémet, és a jó hidratálás érdekében még nedves bőrre vidd fel. A hyaluronsav egy olyan összetevő, ami segít a bőrnek a víz megtartásában, így reggelre tényleg üdébb lehet a bőröd, ha olyan krémet használsz, ami tartalmazza ezt a hatóanyagot.

3. Tarts a szobádban párologtatót!

Ez különösen fontos télen, amikor szárazabb a levegő, de nyáron is hasznos lehet. Egy párologtatóval természetes módon hidratálhatod a bőröd a bőrgyógyászok szerint.

4. Ne igyál alkoholt!

Ha sok alkoholt fogyasztasz, a tested könnyebben dehidratálódik. Hogy ezt kompenzálja, elkezdi összegyűjteni a folyadékot és puffadt lehet a bőr például a szemed alatt és más területeken is. A só szintén hasonló hatással van, ezért fogyassz ezekből kevesebbet!

Közvetlenül lefekvés előtt nem javasolt vizet innia annak, akit zavar, ha éjszaka mosdóba kell mennie, de azért figyelj rá, hogy ne menj szomjasan aludni. Este is igyál vizet, de lefekvés előtt egy órával már csak kortyokat.

5. Aludj eleget!

Egy pihentető alvással tehetsz a legtöbbet a szép bőrért. Az alváshiány növeli a vérben a cortisol (stressz hormonként is ismerik) szintet, ami a víz visszatartásához vezethet, és ez is okozhatja a bőr puffadását, míg ha rendesen ki tudod aludni magad, szépen kisimulnak a vonások. Ezt bizonyára te is megfigyelted már. A ráncok elkerüléséért aludj hanyatt fekve, így nem nyomod és nem tud ráncolódni sem az arcbőröd, sem a nyakad, sem a dekoltázsod.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...