2017.08.29. 10:23:49 9475 239

Hogyan készülj fel telefonos állásinterjúra? Útmutató a sikerhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári uborkaszezon és szabadság végeztével ismét itt az idő átgondolni, hogy jó munkahelyen és számodra megfelelő pozícióban vagy-e jelenleg. Ha esetleg már fontolgattad a váltást, de nem akartad, hogy a próbaidő egybe essen egy lefoglalt nyaralással, akkor pláne időszerű meglépni a dolgot! No, de mi történik akkor, ha a pályáztató az egyre általánosabbá váló telefonos interjú mellett dönt?

Telefonos állásinterjú - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Telefonos állásinterjú

Telefonos állásinterjú előfordulhat akkor is, ha nem egy távoli városban/országban lenne az álommunka, hanem pl. az interjúztató szeretne előszűrést végezni a személyes találkozó előtt. Ilyen esetben néhány, a pozíció betöltéséhez kulcsfontosságú kérdés tisztázandó. Más esetekben azonban - a személyes felvételi elbeszélgetést helyettesítendő – teljes (alkalmanként több órás) interjú is elképzelhető. Ekkor a pályáztató vállalat előre egyeztetni fog veled egy mindenki számára alkalmas időpontot, míg az előző helyzetben váratlanul érhet a hívás. Éppen ezért, amint elküldöd pályázatodat, egy - ezentúl mindig magadnál tartott - kis noteszbe jegyezd fel a cég és a munkakör fő paramétereit, hogy ne érhessen meglepetés egy ilyen hirtelen telefonhívás.

Az előre megbeszélt telefonos interjúra ugyanúgy fel kell készülni, mint a személyes találkozókra!

Az általános tippekhez segítségül hívhatod korábbi írásunkat: Tiéd lehet az álommeló - gyakori tévhitek az állásinterjúkról

Ha hiszed, ha nem: Amikor az alkalomhoz illően felöltöznek a jelöltek, jobb eredményeket érnek el, mint azok, akik a „mindegy mit viselek, hisz’ úgysem látnak” elv alapján veszik fel a telefont.

Bármilyen ideges is vagy, ne hadarj, motyogj, főként ne felejts el mosolyogni!

A beszélgetés idejére válassz csendes és számodra komfortos helyszínt; víz, írószerek és papír alapfelszerelésnek számít. Ha rendelkezel laptoppal vagy táblagéppel, az is hasznos segítség, puskázási lehetőség lehet.

Ha nincs vezetékes számod (ami ilyenkor megbízhatóbb), akkor különös gondot kell fordítani arra, hogy megfelelő erősségű térerővel és feltöltött, hibátlan akkumulátoros mobiltelefonnal nézz az interjú elébe.

Mindenképp szerezd be a pályáztató telefonos elérhetőségeit, hogy te is kapcsolatba tudj lépni a vállalattal szükség szerint.

A telefonos interjú hátránya:

A gesztusok nem láthatóak, ezért figyelj a pontos megfogalmazásra és kerüld a félreérthető hangsúlyozást!

A telefonos interjú előnye:

Az általad fontosnak tartott információkat és kérdéseket ilyenkor nyugodtan a kezed ügyébe készítheted, ha attól félsz, hogy izgalmadban elakadnál vagy elfelejtenéd feltenni ezeket. A pályáztató cég honlapját is nyugodtan megnyithatod segítségül a beszélgetés alatt. Tehát bátran, magabiztosan és felkészülten (főleg idegen nyelvi elbeszélgetéskor) semmi gond nem adódhat. Csak arra figyelj, hogy ne beszélj túl sokat, és hallgasd meg a másik felet, hiszen a sikeres interjúkon a pályázó beszél kevesebbet.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.