2018.02.01. 10:32:54 19070 388

Hogyan készíts saját cipőápolókat otthon?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A takarékos és (nem mellékesen) környezettudatos életmód hívei most egy újabb területet fedezhetnek fel, ahol is meggyőződésük szerint járhatnak el: az időjárás viszontagságainak kitett bőr lábbelik karbantartása még sosem volt ennyire természetbarát és pénztárcakímélő!

Új cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új cipő

Az időjárás előreláthatólag még jó darabig elszórakozik velünk, és hogy tavasziasan meleg, hol hűvös és csapadékos napokkal lep meg minket. Ahogyan a mi arcbőrünk is nehezen viseli a levegő változásait, úgy a bőrcsizmák és bőrcipők is extra ápolásra szorulnak. A kemény munkával megkeresett pénzedet azonban költsd inkább más dolgokra, és készíts otthon is megtalálható alapanyagokból cipőápoló szereket:

Cipőápoló olaj a fényesebb bőrért

Végy egy rész citromlevet és önts hozzá dupla mennyiségű olívaolajat, keverd jól el.

Egy tiszta ronggyal vidd fel a keveréket a kezelendő, előre letisztított (azaz már száraz) cipőre, majd néhány perc után egy száraz törlőruhával töröld le róla a felesleget.

Cipőpaszta

A gyakran használt bolti verzió helyett mindössze három hozzávalóból elkészíthető a vegyszermentes sajátod!

Egyenlő mennyiségben önts össze felmelegített, így folyékony halmazállapotú méhviaszt és kakaóvajat olívaolajjal. Miután a pasztád újból kihűlt, szilárd, de kenhető állagúvá válik.

Az előző eljáráshoz hasonlóan a házi cipőkrémedet is kend fel a bőr lábbelire, majd kis idő múlva töröld le róla a felesleget.

Az olaj fényesíti a bőrt, míg a méhviasz védelmet nyújt a beázás és a szennyeződések ellen.

Van otthon banán?

A legegyszerűbb és állítólag működő variáció, ha banánhéj belsejével törlöd át a bőr felületeket, ezután a felhasznált banánhéj komposztálható, ezáltal biztosan a legtermészetbarátabb megoldás.

Forrás: thebalance.com/shoe-polish-recipe

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...