2015.12.23. 15:45:09 7228 214

Hogyan éld túl egyedül a karácsonyt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a barátok elutaznak, a család pedig messze van, és minden ismerős a közvetlen rokonaival tölti a karácsony estét, Te pedig egyedül vagy, na az igazán magányos érzés tud lenni. De nem feltétlenül kell, hogy szomorú is legyen!

Karácsony egyedül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsony egyedül

Szinte minden családban van egy családtag vagy ismerős, aki külföldön vállal munkát, és nem tud karácsonyra hazajönni. Vagy azért mert nem engedik el, vagy azért mert ilyenkor az egekbe szöknek a repülőjegy árak, és éppen nem tudja kifizetni. De más oka is lehet annak, hogy valaki egyedül tölti a Szent estét és a karácsonyt.

Jótékonykodj!

Keress valamilyen karitatív elfoglaltságot, mint például a kutyasétáltatás a menhelyen, a meseolvasás a kórházakban gyerekeknek vagy az ételosztás. Ez segít majd kicsit átértékelni a helyzetedet. Ha hasznosnak érezheted magad, az jót tesz a lelkednek, és nem utolsó sorban eltereli a figyelmet az önsajnálatról.

Menj el a templomba!

Ha hívő vagy, akkor ne hagyd ki az éjféli misét, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy emberek között légy, és imádkozz egy kicsit.

Vacsora házhoz rendelve!

Egy magára nem szívesen főz az ember, így marad az ételrendelés. Rendelj magadnak valami finom ételt a kedvenc helyedről (most ne pizzát), és ne hagyd ki a desszertet sem. Fogyaszd el élvezettel, és ne érezd magad rosszul, ha lazításként lecsúszik a vacsora mellé egy pohárka bor vagy amit megkívánsz.

Ha szeretsz főzni, és egy főre is szívesen főzöl, akkor nyugodtan vedd elő a kedvenc receptjeidet, és ne sajnáld az időt, díszítsd ki a tányért is, teríts meg szépen, legyen ünnepi a hangulat, hiszen ezt mindenki megérdemli.

Filmek, könyvek, zene

Vedd elő azokat a könyveket, amelyeket régóta szerettél volna elolvasni, de eddig nem volt még rá időd. Ha meguntad, jöhetnek a filmek, a televízióban is rengeteg karácsonyi mozifilm lesz, de az interneten is biztosan találsz kedvedre valót. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy belefussunk a meghitt, családi jelenetekbe, ne szégyelld, ha sírhatnékod támad. Érzékenyülj el nyugodtan egy pillanatra, de fontos, hogy ne mélyedj bele az önsajnálatba!

Vacsora közben hallgass egy kis zenét, vagy csak úgy az élmény kedvéért. Ez lehet karácsonyi zene, de kedvenc albumaidat is előveheted.

Internet

Az internet ilyenkor nagyon jól jön. Bár a barátaid, családtagjaid éppen nem lehetnek veled az internetnek köszönhetően üzenhettek egymásnak, sőt, beszélgethettek is.

Ajándék saját magadnak

Teremts magad körül ünnepi hangulatot, legyen fa, ha szeretnéd, és legyen dekoráció, ne merüljünk bele az önsajnálatba. Reméljük, hogy előzetesen vásároltál magadnak valami meglepetést, ezt csomagold be, és tedd a fa alá. Öltözz fel csinosan, de kényelmesen, hogy minél kellemesebben érezd magad.

Szánj időt magadra!

Egy meleg, gyertyafényes fürdő során tarthatsz egy kis önvizsgálatot is, felsorolhatod magadnak, hogy mennyi mindenért vagy hálás, mi az, amit ebben az évben elértél és milyen tervekkel várod a jövő évet. A vágyaidat képzeld el részletesen, ez segít majd a megvalósításukban. Legyen meghitt a hangulat, tégy meg minden olyan dolgot, ami a lelki nyugalmadhoz hozzásegíthet.

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!