2023.08.28. 10:18:40 8043 288

Hogy jól induljon a reggel. Ezt ne edd éhgyomorra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindenki szeret reggelizni. Aki viszont eszik is valamit, az sem biztos, hogy ezt egészségesen teszi. Az sem megfelelő, ha üres gyomorral indítjuk a reggeleket, de az, amikor nem jól hasznosítható ételt fogyasztunk el éhgyomorra bizony még árthat is. Nézzük mik azok az ételféleségek, melyeket jobb mellőzni, ha energiával telve szeretnénk indítani a napunkat.

Reggeli variációk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli variációk

Citrusféleségeket inkább ne reggel fogyasszunk! Narancslevet szürcsölő fiatal szépségekkel a tévé képernyőjén is gyakran találkozunk. Ezzel nincs is semmi gond, ha nem azonnal felébredés után húzunk le egy pohárral. Ha éhgyomorra fogyasszuk, akár gyomorhurutot okozhat, vagy allergiát válthat ki.

A banán is trükkös dolog. Azt hinnénk bármikor ehetünk belőle. Az igazság azonban az, hogy ha éhgyomorra esszük, erős puffadást okoz. Utána semmiképp nem ajánlatos vizet inni. Inkább egy órával étkezés után együk meg, sokkal jobban járunk.

Nyers zöldségek sem biztos, hogy ajánlottak, ha üres a gyomrunk. A zöldségek ugyanis savasak és ez irritálhatja a gyomrunkat.

Az éhgyomorra fogyasztott joghurtnak nincs ugyan káros hatása, mint a citrusféléknek, de sajnos ezzel a pozitív hatása sem érvényesül.

Sokan gondolják azt, jót tesznek azzal, hogy reggel azonnal vízzel indítanak. Nem is tévednek nagyot, hiszen a víz maga az élet. A gond azonban azzal van, ha ez a víz hideg. A hideg víz nehezebbé teszi az emésztést. Jobb meleg, vagy legalább szobahőmérsékletű vizet fogyasztanunk.

A reggelire fogyasztott édességek sem pozitív hatásúak a szervezetünkre. A hasnyálmirigy egészséges működését borítja fel az édes étel. A rendszeresen éhgyomorra fogyasztott cukros étek pedig még károsabb, mert nagyon megdobja a vércukorszintet, így hosszabb távon akár cukorbetegséghez is vezethet.

Végül a nagy kedvenc, a kávé. Ez rendkívül népszerű és megszokott reggeli ital. De ha éhgyomorra fogyasztjuk sokkal károsabb lehet, mint gondolnánk. A kávé irritálja a gyomrot. Ez gyomorhuruthoz vezethet. A máj dolgát is erősen megnehezíti, ha kávét iszunk éhgyomorra.

Mégis mit fogyasszunk reggelire, ami nem árthat? Mi ajánljuk a cukortól mentes zabkészítményekeket, például a zabkását magvakkal és kevés bogyós gyümölccsel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...