2016.03.05. 10:49:36 12911 461

Hibák ebéd közben vagy helyett? – Így javítsd őket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhanapján megesik, hogy a rengeteg munka miatt napközben csak egy szendvicset van időnk bedobni munka közben. Esetleg előző nap nem sikerült (vagy nem volt kedved:-)) főzni, így ebédre marad a sarki boltban vásárolt lekváros táska. Ha egyszer-egyszer fordul elő, az nem halálos bűn, de azért nem árt odafigyelni…

Ebéd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebéd

Mert ha rendszeresen követünk el kisebb vagy nagyobb bakikat ebéd közben, esetleg helyett, azzal hosszú távon nem igazán teszünk jót az emésztésünknek.

Ezekkel véthetsz a pocakod ellen ebéd közben

Ha teljesen kimarad az ebéd

Ha annyira belemélyedsz a munkába, vagy a stressz miatt nem jut időd, kedved enni, az bizony nem túl dicséretes. A vércukrod leesik, koncentrációképességed is csökkenni fog, néhány óra múlva pedig farkaséhség tör majd rád. Persze, ennek következtében mindenféle cukros, és a legkevésbé sem egészséges finomságot tömsz majd magadba. Ha valóban nincs időd a nagyobb lakomára, egy banánnal segíthetsz a problémán – így nem csökken hirtelen a vércukorszinted.

Ha a számítógéped előtt, vagyis munka közben eszel

Mivel ilyenkor a tested nem arra figyel, hogy ő most éppen táplálékhoz jut, hanem arra, hogy dolgozik, néhány óra múlva újra rád tör majd az éhség. Akár annak ellenére is, hogy ilyenkor előfordulhat az is, hogy többet eszel, mint amennyire szükséged van. Sajnos, nincs más megoldás, mint – akár kicsit később is – elcsípni 20 percecskét, amikor is nyugodtan elfogyaszthatod az ebédedet.

Ha csak valami hideget eszel

Törekedj arra, hogy ne csak egy kis salátát, szendvicset, vagy valamilyen „hideget” egyél ebédre. Ha lehet, főtt étel kerüljön a tányérodra. Ha nem tudsz beülni valahova egy menüre, nincs mese, főzni kell.:-)

Ha túl sok szénhidrátot veszel magadhoz

Igen, néha „becsúszik” egy-egy „combosabb” szendvics, vagy egy (jó nagy) adag tészta, de azért rendszert ne csináljunk belőle. Ezek ugyan gyorsan eltelítenek, de nem sok időre – válassz inkább teljes kiőrlésű termékeket.

Ha csak „folyadékot” fogyasztasz

Egy finom joghurt, egy meleg leves lehet az ebéd része, de válasszunk mellé valamilyen szilárd táplálékot is. Ugyan a leves hamar eltelít, de a rágás folyamata ne maradjon el ebédkor.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...