2016.02.06. 11:08:47 12652 351

Hibák, amiket arcmosás közben elkövethetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron a nagy melegben, fáradtság esetén, ha felfrissítenénk magunkat, esetleg stresszoldás miatt naponta többször is elvégezzük, de reggel és este állandó része a napi rutinunknak. Mivel arcot viszonylag gyakran mosunk, nehezen gondoljuk, hogy elkövetünk közben kisebb vagy nagyobb hibákat. Pedig nem árt, ha odafigyelünk!

Arcmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcmosás

A kevesebb tényleg több…

Legalábbis többet ér! Jó, vannak napok, amikor az ember napközben is többször leöblíti az arcát, mondjuk – ahogy már írtuk is - a nagy nyári forróságban. De ha lehet, ne csináljuk rendszert a folyamatos mosakodásból! Elvileg naponta kétszer, reggel és este elég lemosnunk az arcunkat. Ha ennél többször tesszük, azzal csak öregítjük és még több faggyú termelésére serkentjük „kültakarónkat”.

Távolítsd el a sminket! Mindenképp!

Persze, bólogat mindenki, ez természetes! Vagy mégsem? Mert legyünk őszinték, néha-néha, egy átdolgozott nap vagy átdorbézolt éjszaka után előfordul, hogy az ember szinte talpig sminkben hajtja álomra a fejét. Ha lehet, ezeket az alkalmakat inkább kerüljük, és bármilyen fáradtak vagyunk, a napközbeni, esti sminket távolítsuk el, hogy pórusaink ne tömődjenek el, bőrünk pedig „fellélegezhessen”.

Van, aki forrón szereti…

De a bőrünk – ahogy a hajunk sem – nem tartozik ebbe a kategóriába. Arcmosáshoz használjunk langyos vizet, majd a végén öblítsük át orcánkat egy kis hideg vízzel, hogy pórusaink összehúzódjanak. A túl forró víz „leégetheti” a bőr felső rétegét és száríthatja azt.

Csak gyengéden!

Arra mindenképpen figyelj, hogy az arcod megtörléséhez szánt törölközővel csak gyengéden itasd fel a nedvességet az arcodról, semmiképpen se dörzsöld vele bőröd. Ezzel károsíthatod a kötőszövetek egyik legfontosabb alkotóelemét, az elasztánt. Továbbá fontos az is, hogy az arctörléshez mindig tiszta „törcsit” használj, ami lehetőség szerint csak a tiéd. Így elkerülheted, hogy ilyen módon mástól begyűjts valami „bacit”.

Figyelj, mit választasz!

Arctisztító választáskor két dologra kell odafigyelned: az általad előnyben részesített termék maximálisan tisztítsa meg arcodat a szennyeződésektől és a sminktől, de anélkül, hogy a bőr természetes védőrétegét is „eltörölné”. Ha a bőröd feszül és még viszket is arctisztítás után, akkor érdemesebb lenne olyan terméket választani, ami még gyengédebb a bőrödhöz. Egy esetben még a vizet is érdemes kerülni: a nagyon száraz vagy nagyon érzékeny bőrtípusok esetén, hiszen számukra már léteznek olyan arclemosók, amelyeket használat után nem kell vízzel lemosni.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...