2024.05.08. 15:38:43 5794 197

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

Élelmiszer adomány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élelmiszer adomány

A "nagy tavaszi élelmiszergyűjtésre" az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon, péntek délutántól szombat estig.

A szervezet arra kéri a vevőket, hogy vásárlásaik alkalmával a nélkülözők számára is tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a tészta, a tartós tej, az édesség és a további hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget.

Az adományok a gyűjtést követő hetekben az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével kerülnek majd a rászorulókhoz.

Az Élelmiszerbank nevéhez fűződnek többek között az ország legnagyobb karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányai: a legutóbbi adventi időszakban 70 ezer ember számára állítottak össze 5 kilós adománycsomagokat egy hétvégi megmozdulás eredményeként. 2023 óta májusban is tart élelmiszergyűjtést az egyesület. Akkor az adománygyűjtő akcióban 95 ezer kilogramm élelmiszer gyűlt össze, amely az ünnepi időszakot is felülmúlta.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...