2022.11.24. 09:35:00 5513 234

Hétvégén kezdetét veszi az adventi időszak - Itt a lelki rákészülés ideje!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi vásárok holnap este - igaz, hogy a legtöbb helyen ünnepi fények nélkül, de - megnyitják kapuikat! Habár sokunknak fog hiányozni az elkövetkezendő hetekben, hogy díszkivilágításban sétálgassanak - akár hazafelé a munkahelyről, vagy egy vidám társaság tagjaként a forgatagban, de ezen kívül is számtalan lehetőségünk lesz hangolódni a legszebb téli ünnepre!

Adventi naptár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi naptár

Ehhez csupán az adventi időszak legkedvesebb gyermekkori emlékeihez kell visszanyúlnunk. Gondold végig, hogy neked mi jelentette az adventet kisgyermekként, mi kamaszként és mi gyermektelen vagy időközben éppen kisgyerekes felnőttként? Ugye, hogy egy sor közös eleme van? A zöme persze rajtunk kívülálló okok miatt ilyen erőteljes, mint például a környezetünk hangjai és a levegőben terjengő isteni illatok, azonban belső indíttatásból önmagunkat is ráhangolhatjuk az ünnepekre.

Hallgassuk örömmel az ünneppel kapcsolatos zenéket!

Igen, tudom…. de mégis! Mindenhol fel fog csendülni közel ugyanaz a karácsonyi válogatás, amit minden ki kívülről fúj, és a könyökünkön jön ki. Ez ne szegje kedved a karácsonyi daloktól, hiszen ahány fajta zenei stílus, annyiféle ünnepi dal létezik! Szakíts egy kis időt arra, hogy megtaláld az idei évi - alternatív - kedvenceidet!

“Minden évben ugyanazokat a dalokat énekeljük, ugyanazokat az ételeket esszük, követjük a hagyományokat, és megosztjuk egymással azokat a dolgokat, amelyekről úgy érezzük, valahová tartozunk. És végső soron valójában mindannyian csak az otthonunkat keressük.”
(Richard Paul Evans)

Készítsünk koszorút!

Aki igazán hű szeretne lenni a hagyományokhoz, 3 lila és egy rózsaszín gyertyát tesz az élő fenyőágakból font koszorújára és tobozzal díszíti azt. A modern dolgokat kedvelők pedig szárnyaló fantáziával bármilyen nekik tetsző kreációt létrehozhatnak. Míg alkotunk - a legjobb, ha szeretteinkkel közösen tesszük - biztosan ünnepi hangulatba fogunk kerülni.

Hangolódjunk a karácsonyi vásárokban!

A társaságkedvelők legkedveltebb hangolódási módszere természetesen a csoportos időtöltés a karácsonyi apróságokat, ízletes finomságokat és gőzölgő italokat árúsító sétányokon és tereken. Ízek, imák(?), vagyis inkább dalok és karakteres illatok minden mennyiségben.

“Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.” (Noreen Braman)

Ne várjunk a karácsonyfára!

A műfenyők talán egyetlen nagy hiányossága a jellegzetes fenyőillat. Erre, vagyis a frissen vágott tűlevelű illatára nem kell várnunk Szentestéig! Advent heteiben is élvezhetjük, ha élő fenyőágakból készítjük otthonunk ünnepi dekorációját.

Fényesítsük a lelkünket is!

Sokunk számára elképzelhetetlen a karácsony és az ünnepvárás a karácsonyi fényfüzérek nélkül. Bárcsak legalább ennyien éreznék úgy, hogy lelküket is ünnepi fénybe öltöztetik! Az advent maga a várakozás: A hit, a remény, az öröm és nem utolsó sorban a szeretet.
Figyeljünk hát oda most egymásra! A karácsonyi roham közepette is mosollyal az arcunkon és békével a szívünkben, mert a valódi karácsony nem csupán a szeretteink körében eltöltött néhány nap.

“A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet.” (Makkai Sándor)

Idézetek forrása: www.idezeteklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.