2018.07.18. 16:55:19 12786 376

Hegyen, völgyön át Olaszországban: a top 3 úticél idénre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olaszország annyira változatos ország, hogy ott mindenféle utazó megtalálja a saját szájízének megfelelő vidéket és elfoglaltságot. A történelmi műemlékek és tárlatok a városlátogatásokat kedvelőket, a tó- és tengerpartok a fürdőzni vágyókat, a az ország közepén elterülő dombos tájak a kulináris élvezeteket hajszolókat, míg a határvidékeket szegélyző hegyek a túrázni szerető turistákat csábítgatják.

Stelvio, Dolomitok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stelvio, Dolomitok

Összeállításunkkal mi mindenkinek kedvezünk. :)

A Dolomitok

Lélegzetelállító látványban lesz része mindazoknak, akik nekivágnak a 86 mérföldnyi nagy útnak a Dolomitok között, amely Velence északi partjától mindössze két órányi autóútra indul, egészen pontosan Cortina d’Ampezzo környékéről, és Bolzanoban ér véget. Az útvonalon akár fél nap alatt is végig lehet rohanni, de nem érdemes! Helyette álljunk meg a Falzarego magashegyi hágónál és élvezzük a csipkés csúcsokra nyíló kilátást! A hegyvidéki táj számos szálláslehetőséggel és alpesi gyógyfürdővel várja a hegyi teraszok vándorait, de a sajátságos trentinoi ételeket sem érdemes kihagyni.

Lago Maggiore

A jégkorszaki gleccserek olvadása során kialakult tó többféle élményt nyújt egyszerre. Romantikázni és túrázni is kellemes helyszín Olaszország második legnagyobb tava. Az ide látogatók kedvelt helye az Isola Bella néven ismert sziget, amelyen a kedves halászfalu mellett egy mesés barokk palotát is felkereshetünk. Ami a gasztronómiát illeti: nem meglepő módon pedig a frissen fogott halételek választását ajánlják az étlapokról.

Umbria régió

Közép-Olaszolaszország dimbes-dombos tájain álmos falucskákat, román stílusú templomokat és reneszánsz kastélyokat ejthetünk útba: Spoleto, a nemrég földrengés sújtotta Norcia, Orvieto, a montefalcoi borvidék és Assisi. Ez utóbbi a világörökség része a Szent Ferenc Bazilika és egyéb ferences épületek miatt. Ha barangolni támad kedvünk, keressük fel Valnerina csodás, zöld völgyét. A hagyományos helyi tésztaételeket és a szarvasgombás fogásokat mindenképp kóstoljuk meg!

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/the-six-best-italian-road-trips Kép(ek):

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...