2015.03.13. 10:46:44 7460 178

Házimunka? 5+1 tipp, hogy ne legyen vita tárgya!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az összeköltözés első szakaszában maximálisan meg akarunk felelni a párunknak, finomakat főzni neki, mindig csillogó otthonba hazavárni, illatos, frissen vasalt ruhába öltöztetni. Aztán jönnek a hétköznapok, bővül a család, a lelkesedés alábbhagy, az elvárás viszont megmarad.

Közös házimunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös házimunka

Talán mi nők vagyunk azok, akik elrontjuk a férfiakat, mert eleinte körberajongjuk őket, hiszen mi „úgyis mindent meg tudunk egyedül oldani”? Kezdetben talán, de munka, gyerek mellett már nem egyszerű, előbb vagy utóbb, de muszáj megosztani a házimunkát a két fél között. De hogyan? Ehhez adunk tippeket!

1. Csak a miheztartás végett!

Sokszor a férfi és a nő teljesen mást gondol a rendről és a tisztaságról. Míg a férfit egyáltalán nem zavarja az a néhány levél ott az étkezőasztal közepén, a nő már falra mászna tőle. Nem árt tisztázni az elvárásokat ezzel kapcsolatban.

2. A stílus sem mindegy

Fő az őszinte, nyitott és nyugodt beszéd a fentiekkel és a házimunka megosztásával kapcsolatban is. Beszéljétek meg, ki mit szeretne és ki mit tud bevállalni az otthonotok körüli teendőkben.

3. Készítsetek tervet

Megeshet, hogy egyikőtök elfelejti levinni a szemetet, pedig ő a soros. Ezért és a félreértések elkerülése végett is érdemes tervet készíteni. Rajzoljatok egy táblázatot, vízszintesen a napokkal, függőlegesen a teendőkkel és indulhat a sorsolás: kinek mi jut arra a hétre?

4. Apró hibák? Kit érdekel?

Nem oda pakolta el a tiszta edényt, ahova kellett volna? És? Ha párunk valami apró, jelentéktelen hibát ejt, nem érdemes azonnal leteremteni érte. Valószínűleg orvosolható a probléma, a szidással pedig csak kedvét szegnénk.

5. Jutalmazni viszont lehet!

Sőt! Kell is! Ha már vannak gyerkőcök, bevonva őket a házimunkába, valami aprósággal (pl. egy közös mozi a családdal, kirándulás) ők is motiválhatók. De a felnőttek is szeretik a jutalmat. Egy masszázs, közös filmezés vagy bármi apróság megőrizheti a lelkesedést az adott feladat iránt.

+1 „Házimunkálkodjatok” együtt

Egyrészt hamarabb is megvan egy-egy feladat, ha egyes részei fel vannak osztva (pl. mosogatás-törölgetés), másrészt közben jut idő a beszélgetésre, a hétvége közös megtervezésére is.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...